Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vodio Hajduk unatoč nesreći koja mu je zadesila obitelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj trenera Hajduka Ivana Pudara doživjela je jučer oko 18,00 sati tešku prometnu nesreću u Dugopolju, u zoni Podi, u sudaru dvaju automobila.

Ozljede opasne po život zadobila je 71-godišnja Marija Pudar, majka trenera Pudara, koja se zajedno sa suprugom i drugim sinom, kao suvozačica, nalazila u stradalom vozilu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novinari na pressici nisu postavili Pudaru niti jedno pitanje Slika nije dostupna Hajdukovci se vratili kući

“Jučer oko 17,30, u Dugopolju, 24-godišnjak iz Splita upravljao je osobnim automobilom marke BMW, dubrovačkih oznaka, ulicom Domovinskog rata te se dolaskom na raskrižje s Ulicom kneza Domagoja nije zaustavio na znak obavezno zaustavljanje, već je ušao u raskrižje i oduzeo prednost prolaska teretnom automobilu marke Nissan. Njime je upravljao 41-godišnjak iz Kaštel Lukšića. Došlo je do sudara dvaju automobila i prevrtanja teretnog automobila na bočnu stranu", kazala je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj.

U utakmici 4. kola Prve HNL Hajduk je pobijedio Osijek sa 1-0 (1-0). Pred 10.000 gledatelja sudio je Svilokos iz Siska. "Vozač BMW-a i njegovi putnici zadobili su lakše tjelesne ozljede i nakon liječničke pomoći pušteni su na kućnu njegu. Vozač teretnog automobila zadobio je teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju na Odjelu kirurškog šoka KB-a Split. 71-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan na istom odjelu na intenzivnoj njezi. 71-godišnjakinja je zadobila teške tjelesne ozljede te je zadržana na Odjelu JIL-a i nalazi se u životnoj opasnosti”, kazala je glasnogovornica Marina Kraljević Gudelj. 

Borba za život

Sinoć su liječnici satima majci Mari operativnim zahvatima spašavali život. Pudarovu majku tijekom noći operirala su čak tri kirurga specijalista i ona je u najtežoj situaciji. Zbog težine brojnih višestrukih prijeloma, u kritičnom je stanju i bori se za život.

Na operacijama su i otac i brat Ivana Pudara. Otac Mirko ima lom lubanje i kontuziju mozga i također je u izuzetno teškom stanju. 

Brat Miše (41) teško je ozlijeđen, zadobio je frakturu rebara i ozljedu nekoliko kralježaka, ali njegovo je stanje puno bolje nego Marino i Mirkovo.

Trener Pudar je, navodno, prije utakmice doznao za nesreću, ali klupu Hajduka nije napustio, već je vodio dvoboj do kraja.

Više o nesreći znat će se nakon tiskovne konferencije u 10,00 sati u policiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene