Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Sada McLaren optužuje Ferrari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik i izvršni direktor McLarena Ron Dennis javno je optužio Ferrari da je na Velikoj nagradi Australije nastupio s ilegalnim bolidom.

Posljednje poglavlje sage o industrijskoj špijunaži i krađi tehnologije zahuktao je čelnik McLarena koji je predsjedniku talijanskog motorsporta Luigiju Macalusu poslao pismo teško optužuje Ferrari. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Službeno: Kovalainen McLarenov i 2009. godine Slika nije dostupna Lewis Hamilton očekuje pobjedu u novoj sezoni Formule 1

Činjenica je, piše u pismu, da je talijanska momčad u Australiji koristila ilegalno podvozje na bolidu. 

Podsjetimo, Veliku nagradu Australije osvojio je Ferrarijev Finac Kimi Raikkonen. 

>> McLaren i Ferrari pod istragom FIA-e

>> McLaren prošao bez sankcija

"U interesu sporta nećemo protestirati protiv rezultata u Australiji iako su imali ilegalnu prednost", napisao je Dennis. 

McLarenov šef je potvrdio da im je informaciju o ilegalnom podvozju dao bivši Ferrarijev inženjer Nigel Stepney, jedan od dvojice ljudi koji su se našli u centro špijunske afere. Dennis je pohvalio Stepneyevu odluku da se to treba znati i rekao da se takvi potezi trebaju ohrabriti, a ne kažnjavati. 

"Da nam nije skrenuo pažnju na to, t. nacrtao taj ilegalan uređaj, Ferrari bi nastavio voziti takve bolide", dodao je Dennis te dodao da druge informacije o Ferrarijevoj tehnologiji nikada nije dobio. Potom se obrušio na način na koji je Ferrari cijeli slučaj prezentirao javnosti. Smiješnim smatra pokušaj da se vidljivi dijelovi automobila proglase "povjerljivim informacijama". 

"McLarenova reputacija je nepošteno zamrljana, a sve zbog krivih izvješća u Italiji i lažljivih izjava iz Ferrarija“, napisao je Dennis.

Inače, Finac Kimi Raikkonen u bolidu McLaren-Mercedes startat će sa prve pozicije na nedjeljnoj F1 Velikoj nagradi Mađarske na Hungaroringu. Uz njega, u prvom će startnom redu biti Brazilac Felipe Massa (Ferrari), dok su u drugom redu Rubens Barrichello (Honda) i Pedro de la Rosa (McLaren Mercedes).

McLarenov rookie Lewis Hamilton trenutno je vodeći u ukupnom poretku s 2 boda više od momčadskog kolege Fernanda Alonsa. Felipe Massa (Ferrari) za Hamiltonom zaostaje 11 bodova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene