Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Predstavljen logo za OI 2012., mišljenja podijeljena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer je u Londonu predstavljen logo Olimpijskih igara 2012. Organizatori su ga opisali kao moćan i moderan, a neki kritičari smatraju da je "odvratan".

"Ovo je vizija samog srca našeg brenda. Definira mjesto zbivanja i igre koje ćemo održati, a s druge strane je i podsjetnik na naše obećanje da ćemo koristiti olimpijski duh kako bi inspirirali ljude i doprli do mladih diljem svijeta", rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Sebastian Coe, bivši atletičar i svjetski rekorder na 800 metara i još uvijek aktualni na 1.500. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna London: Olimpijski stadion skuplji 77 posto od predviđenog Slika nije dostupna OI 2012. u Londonu stajat će više od 9 milijardi funti

Organizatori se nadaju da će logo, dizajniran da bude svjetski prepoznatljiv, pomoći u prikupljanju dodatnih dvije milijarde funti (oko 3 milijarde eura) jer se budžet OI popeo na 9,3 milijarde funti, gotovo četiri puta više nego su pokazale prvotne projekcije. 

Logo je predstavio jedan od najboljih nogometnih stručnjaka na svijetu, trener Chelsea Jose Mourinho. 

"Moj cilj je proživjeti igre na poseban način, a živjeti na poseban način je živjeti kao stanovnik Londona. I ja ću vjerojatno biti u Londonu 2012.", rekao je Mourinho, koji je na predstavljanje, zajedno s još mnogim sportašima poput 
tenisača Andya Murraya i dvostruke olimpijske prvakinje Kelly Holmes (zlatna na OI u Ateni 2004. na 800 i 1.500 metara), pozvan kako bi predstavio svoje ciljeve, tj. ono što žele postići do 2012. 

"Kada ljudi vide novi brend, želimo da dobiju inspiraciju kako bi u svom životu napravili pozitivnu promjenu", rekao je još aktualni premijer Tony Blair, a s njime se slaže i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Jacques Rogge. 

"Ovo je zaista inovativan logo koji grafički obuhvaća srž OI 2012., a čija je namjera inspirirati mlade ljude da svijet vide kroz sport i olimpijske vrijednosti", rekao je Rogge. 

No, nisu svi blagonaklono dočekali "iskorak" u dizajnu. 

"Lord Coe je logo opisao kao ambiciozan, interaktivan i simpatičan mladima, a ja bih ga opisao kao odvratan. Kako smo uopće završili u ovoj situaciji? I zanima me koliko će nas stajati ta 'rekreacija', a mislim da je to bilo čisto bacanje novca", rekao je Bob Blackman, član konzervativne stranke.   

Isti logo, koji je dizajnirao Wolff Olins, bit će korišten i za Paraolimpijske igre.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene