Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka je policija jučer pretražila kuću Patrika Sinkewitza, biciklista koji je priznao uzimanje testosterona tijekom treninga za Tour de France.


Poput 'umirovljenog' Nijemca Jana Ullricha, 26-godišnji Sinkewitz, koji je vozio za momčad T-Mobile, suočen je s optužbama za prijevaru sponzora i organizatora utrke. Bio je testiran 8. lipnja izvan natjecanja i tada je kod njega utvrđena povišena razina testosterona. 

Vezani članci Slika nije dostupna Tour de France: Pobjeda Cavendisha; Kirchen i dalje prvi Slika nije dostupna Tour de France: Beltran izbačen zbog dopinga

"Pretraga nije pokazala ništa novo. To je rutinska istraga. G. Sinkewitz nema što skrivati i odgovorit će na sva pitanja", rekao je njegov odvjetnik Michael Lehner. 

Sinkewitz se natjecao na Touru do 15. lipnja kada je 'pokupio' gledatelja i slomio ključnu kost. 3 dana kasnije objavljeno je da je bio pozitivan na doping testu. Sinkewitz je rekao da je u ruku utrljavao Testogel u trening kampu u Francuskoj samo dan prije testiranja.

"Bila je to velika pogreška i vrlo neodgovorno prema momčadi, kolegama, sponzorima i biciklizmu uopće. Sve sam mogao i bez toga", rekao je Sinkewitz u utorak. 

Prijeti mu 2-godišnja suspenzija, a sponzori su mu već otkazali ugovore.