Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Pokopan Antonio Puerta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
22-godišnji Antonio Puerta kremiran je jučer popodne na gradskom groblju San Fernando u Sevilli. Tisuće navijača ispratile su ga do ulaza na groblje gdje je samo u nazočnosti obitelji održana privatna ceremonija pokopa.

Članovi kluba, protivnici, vodeće osobe iz svijeta nogometa i tisuće obožavatelja odali su u srijedu posljednju počast nogometašu Seville Antoniu Puerti, koji je preminuo dan prije, 3 dana nakon što se srušio na prvenstvenoj utakmici protiv Getafea.

Pročitajte i ovo Sporovod Alekseja Navaljnog Najveći Putinov kritičar Brojni Rusi i dalje su okupljeni oko groblja, kći Alekseja Navaljnog objavila prekrasnu poruku: "Moj heroj" Slika nije dostupna Policajac Marijo Kusanić pokopan i posthumno odlikovan

Više od 10.000 obožavatelja okupilo se na ulicama oko sevillskog stadiona Sanchez Pizjuan gdje je postavljena pogrebna kapelica radi odavanja počasti ovom 22-godišnjem nogometašu.

>> Video: Sevilla se oprašta od Puerte

Dok je lijes, omotan klupskom i španjolskom zastavom nošen na stadion, pratio ga je spontani pljesak i pjesma "Puerta prijatelju, Sevilla je s tobom". 

Puertini suigrači su do stadiona došli izravno iz zračne luke nakon povratka iz Atene gdje je u srijedu trebao biti održan susret s AEK-om za Ligu prvaka, a koji je zbog smrtnog slučaja odgođen za 3. rujna. Predvođeni klupskim predsjednikom Joseom Mariom del Nidom, šutke su prošli kroz okupljenu gomilu i pridružili se igračevoj obitelji koja je tiho bdijela uz lijes gdje su stavljeni svi trofeji Seville koje je pomogao osvojiti, uključujući i prošlogodišnji Kup UEFA. Inače, Puertina djevojka Mar Roldan njihovo prvo dijete treba roditi u listopadu. 

Navijači Seville, ali i gradskog rivala Real Betisa, na ulazu u stadion ostavljali su zapaljene svijeće, šalove i druge osobne predmete u znak sjećanja na Puertu.

U Sevillu je stiglo i izaslanstvo Real Madrida - predsjednik Ramon Calderon, sportski direktor Peđa Mijatović, te igrači Raul, Guti, Sergio Ramos, Javier Saviola i Julio Baptista.

Puerta, za kojeg su se u posljednje vrijeme interesirali i engleski prvoligaši Arsenal i Manchester United, srušio se u nedjelju na utakmici protiv Getafea kada je u 35. minuti potrčao prema svom golu. Iako je nakon oživljavanja na terenu, odšetao sa stadiona, ponovno je kolabrirao u svlačionici poslije čega je odvezen u bolnicu.

U bolnici je bio na intenzivnoj njezi, prikopčan na aparate. Unatoč naporima liječnika nije se oporavio od posljedica nekoliko srčanih udara. Liječnici smatraju da je uzrok kolapsa bila slabost desne srčane klijetke što može uzrokovati aritmiju.

Također kažu da je, iako se igrač nekoliko puta ranije srušio,
problem bio vrlo težak za otkriti, te da ga je nije bilo moguće utvrditi na liječničkom pregledu. 

Inače, ovo nije prvi puta da je igrač Seville preminuo nakon što je kolabirao na travnjaku. 1973. napadač Pedro Berruezo kolabirao je na utakmici protiv Pontevedra i umro uslijed zastoja srca. Bilo mu je 27 godina. I Berruezova supruga je u vrijeme njegove smrti također bila trudna, a njegov sin Pedro danas je igrač španjolskog drugoligaša Ceute.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene