Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Natjecanje paraglajdera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Švicarskoj je u subotu održano Svjetski kup u zračnim akrobacijama, a okupljenu gomilu najviše su zabavili paraglajderi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posjetili Krila Oluje Zemunik: Prizor za pamćenje iz Zemunika u režiji jedne od najpoznatijih akrobatskih grupa na svijetu Slika nije dostupna Spektakl na Krimu PREZENTACIJA MOĆI Ruske zračne snage pokazale svu svoju silu

10. izdanje švicarske dionice Svjetskog kupa u zračnim akrobacijama okupilo je natjecatelje iz cijelog svijeta - 42 u solo nastupu, 9 timova koji su se natjecali u sinkroniziranom paraglidingu i 6 u hang-glidingu (letenje u letjelici čvrsta okvira koja oblikom podsjeća na krilo koristeći se samo energijom zraka. Čitava je mudrost uočiti gdje se zrak uzdiže i doći do tog mjesta).

>> Paraglajderica preživjela oluju na 9 tisuća metara

Prvenstvo je održano u gradiću Villeneuve, pored jezera Geneva, a gledale su ga tisuće ljudi. Glajderi se inače ocjenjuju prema preciznosti figura koje izvode u zraku, slijetanju i kreativnosti koreografije.

Francuz Antoine Montant pobijedio je u 'solo dionici', a austijski dvojac Bernd Hornback i Alexander Meschuh u sinkroniziranom paraglidingu. 

"To uopće nije rizično, možda tako izgleda, ali nije. Mi dugo treniramo i znamo šta radimo", rekao Bernd Hornback. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene