Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Celtic lovi bod na San Siru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako je UEFA odobrila drugi termin utakmica Skupine D Lige prvaka, Milan će danas ugostiti Celtic i time bi u toj skupini sve trebalo biti riješeno. Milan je daljnje natjecanje već osigurao, a momčad iz Glasgowa bi na San Siru trebala izvući bod za siguran prolazak dalje.

Kako Milan od 7. do 16. prosinca gostuje u Japanu na klupskom Svjetskom prvenstvu, UEFA je odobrila da se utakmice u Skupini D odigraju tjedan dana ranije. Rossoneri su sa 10 bodova već ionako osigurali prolaz, a drugoplasirani Celtic (9 bodova) ima tri boda prednosti pred ukrajinskim Šahtarom. Benfica sa 4 boda nema šansu za daljnje natjecanje u Ligi prvaka. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liga prvaka: Pobjede Reala, PSV-a i Manchestera Slika nije dostupna Milan na Celtic Parku bez pola igrača

Milanu tako, ishod utakmice ne igra ulogu, no Celticu treba bod za prolaz dalje. Ako izgube, Škoti bi, pod uvjetom da Šahtar danas pobijedi Benficu, mogli ostati kratkih rukava. Iako bi u tom scenariju imali isti broj bodova, Šahtar ima bolji skor u međusobnim dvobojima (2:0 i 1:2). 

"Ja zaista ne znam kako se igra na neriješen rezultat. Uvijek igram na pobjedu, pa što bude to morate prihvatiti", rekao je trener Celtica Gordon Strachan.

Škotima posao sigurno neće biti lak jer su ozlijeđeni neki ključni igrači, uključujući i najvažnijeg napadača Shunsukea Nakamuru. Strachan ne može računati ni na braniče Leea Naylora, Johna Kennedyja i Marka Wilsona. Vratar Artur Boruc će nastupiti unatoč ozljedi. 

Carlo Ancelotti ima manje probleme. Za Milan tako neće igrati ozlijeđeni Ronaldo, Marek Jankulovski, Serginho i Emerson, no Ancelotti inzistira da nikoga neće odmarati iako su osigurali prolaz. 

"Poraz bi mogao značiti drugo mjesto u skupini, a to bi moglo rezultirati lošijim ždrijebom kasnije. Prvo mjesto u skupini je od velike važnosti", rekao je Ancelotti. 

Kaka, koji je u nedjelju dobio nagradu "Zlatna lopta", nada se da će ponoviti prošlogodišnji nastup protiv Celtica, kada je njegov pogodak u produžetku Milan odveo u četvrtfinale.

"Motivacije zaista ne nedostaje. Pobjeda se uvijek želi ponoviti", rekao je 25-godišnji Brazilac.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene