Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umro Miroslav Brozović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac Miroslav "Meho" Brozović umro je u Mostaru u 90-toj godini, potvrdio je NK "Zrinski" u kojem je Brozović uoči Drugog svjetskog rata i počeo svoju nogomentnu karijeru.

Brozović, koji je rođen u Mostaru, umro je prošloga tjedna i pokopan je u gradskom groblju Masline u obiteljskoj grobnici. 

Pročitajte i ovo Policija u BiH, ilustracija Jedan teško ozlijeđen Makljaža u Mostaru: Zaštitari cipelarili i palicama pretukli Dubrovčanina i dvojicu Splićana Ilustracija Vatra je pod kontrolom Snažna borba s plamenom u susjedstvu, vatrogasci se satima bore s buktinjom: "Radi se o velikoj količini guma"

Brozović je, prema službenim podacima, početkom 40-tih godina odigrao 17 utakmica za tadašnju hrvatsku nogomentnu reprezentaciju. Nakon Drugog svjetskog rata nastupao je 17 puta za A i dva puta za B reprezentaciju bivše Jugoslavije. 

Ovaj proslavljeni nogomentaš je 1948. godine sudjelovao i na Olimpijskim igrama u Londonu gdje je sa reprezentacijom tadašnje države osvojio srebreno odličje.

U bogatoj karijeri Brozović je nastupao za zagrebački klub Građanski, te za beogradski Partizan gdje je bio među onim nogometašima koji su tada iz Hrvatske odvedeni u Beograd.

 Od 1950. godine Brozović je bio i igrač i trener NK Sarajevo s kojim je 1967. godine osvojio naslov prvaka bivše države.

Brozovićeva smrt i pokop protekli su diskretno, tako da se o tomu pročulo tek naknadno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene