Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac Miroslav "Meho" Brozović umro je u Mostaru u 90-toj godini, potvrdio je NK "Zrinski" u kojem je Brozović uoči Drugog svjetskog rata i počeo svoju nogomentnu karijeru.


Brozović, koji je rođen u Mostaru, umro je prošloga tjedna i pokopan je u gradskom groblju Masline u obiteljskoj grobnici. 

Vezani članci Zdravstveni djelatnici, ilustracija Brojke u BiH nezaustavljivo rastu, zaražena jedna od tri testirane osobe COVID odjel u sarajevskoj bolnici - 2 ''Ljudi moji, ovo je rat, od ovog virusa se umire'': Teško stanje u Sarajevu i Mostaru, bolnice na izmaku sa zalihama kisika, zaraženih sve više

Brozović je, prema službenim podacima, početkom 40-tih godina odigrao 17 utakmica za tadašnju hrvatsku nogomentnu reprezentaciju. Nakon Drugog svjetskog rata nastupao je 17 puta za A i dva puta za B reprezentaciju bivše Jugoslavije. 

Ovaj proslavljeni nogomentaš je 1948. godine sudjelovao i na Olimpijskim igrama u Londonu gdje je sa reprezentacijom tadašnje države osvojio srebreno odličje.

U bogatoj karijeri Brozović je nastupao za zagrebački klub Građanski, te za beogradski Partizan gdje je bio među onim nogometašima koji su tada iz Hrvatske odvedeni u Beograd.

 Od 1950. godine Brozović je bio i igrač i trener NK Sarajevo s kojim je 1967. godine osvojio naslov prvaka bivše države.

Brozovićeva smrt i pokop protekli su diskretno, tako da se o tomu pročulo tek naknadno.