Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ulaznice za Europsko nogometno prvenstvo 2008. u Austriji i Švicarskoj ilegalno se prodaju na aukcijskom internet-siteu i dostižu cijenu od po nekoliko tisuća dolara, tvrdi jedan švicarski dnevnik.


Tako se dvije ulaznice za četvrtfinale EP-a u Beču nude po cijeni od 3.500 dolara, dok karta za susret između Italije i Francuske u Zuerichu stoji 900 USD.

Vezani članci Slika nije dostupna Peking: Buja crno tržište ulaznica za Olimpijadu Slika nije dostupna Nijemci mahnito traže karte za Euro 2008.

Sa ilegalnom prodajom ulaznica već je upoznata i UEFA, koja je potvrdila da da će poduzeti pravne sankcije prema počiniteljima, a to će biti kazna od 5.000 eura i oduzimanje ulaznica.

Nacionalni savezi čije su reprezentacije izborile plasman na EURO 2008. s prodajom ulaznica kreću krajem siječnja, a tim putem će biti ponuđeno oko 400.000 ulaznica ili 38 posto od ukupnog broja.

Za ukupno 32 utakmice na EURU otisnuto je ukupno 1.05 milijuna ulaznica, a interes za tim dragocjenim "papirićima" desetorostruko je veći.