Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oleg Blohin podnio je ostavku na mjesto izbornika ukrajinske nogometne reprezentacije.


"Ovo nije bila lagana odluka, ali nakon četiri godine provedene na mjestu izbornika odlučio sam otići jer smatram da više nemam što pružiti momčadi", rekao je Blohin nakon sastanka Izvršnog odbora Ukrajinskog saveza.

Vezani članci Slika nije dostupna Hodgson napustio finsku reprezentaciju Slika nije dostupna Zbog sukoba s navijačima izbornik Paez podnio ostavku

Blohin je odveo ukrajinsku reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo 2006. u Njemačku gdje je stigla do četvrtfinala, što je bilo po prvi put od samostalnosti da je Ukrajina osigurala nastup na nekom od velikih nogometnih natjecanja, ali se nije uspio kvalificirati na EURO 2008. u Austriji i Švicarskoj zauzevši četvrto mjesto u skupini iza Italije, Francuske i Škotske.

Prema ukrajinskim medijima Blohin je tražio produženje ugovora na četiri godine kako bi mogao voditi Ukrajinu na EURU 2012. kojemu će ta zemlja uz Poljsku biti domaćin, dok mu je predsjednik saveza Hrihorij Surkis nudio dvogodišnji ugovor, odnosno Blohinu je ponudio mogućnost da vodi reprezentaciju u kvalifikacijskom ciklusu za SP 2010. u Južnoafričkoj Republici. No, s obzirom da je Ukrajina ponovno u vrlo teškoj skupini u kojoj za suparnike između ostalih ima i Hrvatsku, te Englesku Blohin je odlučio otići.

Navodno je Blohin već dobio ponude FK Moskve, te kijevskog Dinama da preuzme treniranje tih sastava.