Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tyson Gay svjetski prvak na 100 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanac Tyson Gay novi je svjetski prvak na 100 metara. Gay je u finalu Svjetskog atletskog prvenstva u Osaki slavio s rezultatom 9.85 sekundi pobijedivši Derricka Atkinsa (9.91) s Bahama i svjetskog rekordera Jamajčanina Asafu Powella (9.96).

U jednom od najvećih obračuna na svjetskom prvenstvu "kraljice" sportova" pobjeda je pripala 24. godišnjem Amerikancu. Premda je Powell bolje startao, Gay je u drugih 50 metara deklasirao sve suparnike i upisao najveću pobjedu u karijeri.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaustavljanje vremena Uskoro prestajemo starjeti u 50. godini života Slika nije dostupna Ne žale ni za čim Sestre blizanke proslavile 100. rođendan!

- Dugo vremena sam čekao na ovaj trenutak. Bio sam maksimalno koncentriran na start. Znao sam da ako neću napraviti pogrešku na startu imam velike izglede za pobjedu. Kada sam stigao na 70 metara znao sam da je zlato moje, kazao je Gay koji je istrčao samo stotinku slabije od svog osobnog rekorda i najboljeg rezultata ove sezone. 

Zanimljivo, Gay je prošle sezone izgubio svih pet utrka protiv
Powella. No, sada mu se osvetio na najvažnijem natjecanju. 

Na drugo mjesto se probio Atkins s novim osobnim rekordom, dok se Powell morao zadovoljiti trećim mjesto koje je daleko slabije od njegova svjetkog rekorda (9.77). 

Powell je u Osaku doputovao kao najveći favorit, međutim ponovo nije uspio ostvariti pobjedu na nekom velikom
natjecanju. Na OI u Ateni 2004. godine bio je peti, na SP-u 2003. godine je diskvalificiran, dok je prije dvije godine propustio Helsinki zbog ozljede.

- Odlično sam startao, međutim vrlo brzo sam načinio veliku pogrešku koja je odlučila pobjednika. Nakon toga više nisam mogao uhvatiti pravi ritam, kazao je Powell čiji svjetski rekord nije bio ugrožen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene