Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Turci pokorili Koprivničane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvoj utakmici drugog pretkola Kupa UEFA nogometaši Slavena Belupa izgubili su na svom terenu od turskog Galatasaraya sa 1-2 (1-1).

Iako su nogometaši Slavena Belupa poveli sa 1-0 protiv Galatasaraya koji je u Koprivnicu stigao bez dvojice ponajboljih igrača - Lincolna i Linderotha - doživjeli su poraz 1-2, a prema viđenome tijekom 90 minuta na Gradskom stadionu rezultat je mogao biti i veći u korist mnogo uglednijeg kluba iz Istanbula.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kako nadomjestiti - nezamjenjive? Slika nije dostupna Dinamo 65. na listi najboljih svjetskih klubova

Razlika u kvaliteti je bila najosjetnija u veznom redu gdje su turski igrači u potpunosti nadigrali domaćine, te samim time stalno vršili pritisak na vrata Iveše.

Ipak, u 14. minuti Željko Sopić je oduzeo jednu loptu na sredini terena, te se sjurio u kazneni prostor gostiju gdje ga je nespretno po nozi zahvatio Servet i francuski sudac Lannoy pokazao je na bijelu točku. 

Srebrenko Posavec sigurno je realizirao kazneni udarac za 1-0. Samo nekoliko minuta kasnije i Vručina je oboren u 16-ercu
Galatasaraya, ali Lannoy nije želio dosuditi još jedan 11-erac za Slaven.

Do kraja prvog poluvremena redale su se opasne situacije pred golom domaćih, ali odlični Iveša čuvao je vodstvo Koprivničanaca sve do 42. minute. 

Tada je Sabri probio desni bok, ubacio na glavu Hakana Sukura, njegov pokušaj Iveša je obranio, ali odbijena lopta je pala na nogu Ayhana koji ju je proslijedio u mrežu.

I u drugom poluvremenu Galatasaray je nastavio s napadima prema vratima domaćih. Najveću prigodu propustio je Sukur koji je u 60. minuti glavom s pet metara promašio gol za nekoliko centimetara. No, najveću priliku utakmice imai su domaćini u 68. minuti. Song je teško pogriješio i poklonio loptu Asimu Šehiću na vrhu 16-erca, napadač domaćih je obišao i vratara da bi - prebacio prazna vrata.

Kazna za taj promašaj stigla je u 73. minuti. Volkan je izveo slobodan udarac sa 25 metara, lopta je išla po zemlji po sredini gola, Iveša se namjestio da prihvati loptu, ali je u odsudnom trenutku izgubio koncentraciju, te mu je ona prošla kroz ruke i noge u mrežu. Velika pogreška inače odličnog vratara Slavena koštala je Koprivničance poraza.

Uzvrat je za dva tjedna u Istanbulu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene