Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Timmy Murphy u 12. pokušaju osvojio Grand National

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Često se kaže kako je tradicija na Otoku sve. Kada govorimo o sportu četiri su svetinje - Wimbledon, FA cup, veslački dvoboj Oxforda i Cambridgea te Aintree Grand National.

Najpoznatija konjička utrka na svijetu, s vijekom trajanja od 1839., za Engleze je dio nacionalne baštine. Pobjeda vam, poput olimpijskog zlata, donosi sportsku besmrtnost, ali i financijsko blaženstvo. Neke se stvari, tradiciji usprkos, mijenjaju. 

Pročitajte i ovo Snimka potjere za napadačem u Londonu Ubio 13-godišnjeg dječaka VIDEO Objavljena snimka potjere za napadačem u Londonu: "Ulazi ljudima u vrtove! Zaključajte vrata!" Muškarac s mačetom Oglasio se gradonačelnik VIDEO Objavljena jeziva snimka užasa u Londonu: U napadu mačetom ubijen 13-godišnjak, ranjeno još nekoliko ljudi

"Comply or Die" - "Pokoriti se ili umrijeti" - devetogodišnje je grlo koje je pokorilo konkurenciju i kreiralo jednu od zanimljivijih priča posljednjih godina. 

Naime, džokej Timmy Murphy  koji je u 12. pokušaju konačno osvojio Grand National prije šest godina borio se s alkoholizmom i služio kraću zatvorsku snagu, zbog napada na stjuardesu na jednom lokalnom letu. 

O vremenu iza rešetaka napisao je i knjigu, te kako sam kaže "izgradio samog sebe". 

Zanimljiva je priča i trenera pobjedničkog grla Davida Pipea. Njegov otac Martin jedan je od najslavnijih konjičkih trenera, koji je prije 14 godina, s grlom Minehoma, i sam osvojio Aintree.

Sin je u velikom stilu uskočio u tatine cipele.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene