Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Terryja slomio promašen penal

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kapetan engleskog premierligaša Chelsea John Terry psihički je slomljen nakon što je promašio ključni jedanaesterac u finalu nogometne Lige prvaka.

Jedan od najboljih igrača Chelsea i junak navijača "Bluesa" imao je priliku donijeti londonskom sastavu prvi europski naslov u povijesti kluba. Sve je bilo u njegovim rukama, no umjesto u mrežu loptu je poslao pored gola i vratio Manchester United u život. Potom je kazneni udarac promašio i Nicolas Anelka i ManU je dohvatio krunu. Terry je tako na najgori mogući način osjetio koliko je mala granica između tragičara i junaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Van der Sar: 'Osjetio sam Anelku, nisam se bez veze bacio' Slika nije dostupna Tko ima seksipilnije djevojke - Chelsea ili Manchester?

"Terry je posve izvan sebe, cijelo vrijeme je u suzama. Posve je psihički slomljen," otkrio je menadžer Chelsea Avram Grant. Cijela momčad je stala u obranu svog kapetana smatravši kako bez njega "Bluesi" nikada ne bi stigli do finala.

"Terry je Chelsea. On je bio naš najbolji igrač ove sezone. Znam da je ovaj naslov želio više nego svi mi i znam da mu je sada teško," dodao je Frank Lampard.

>> Liga prvaka: Zarada od finala 260 milijuna eura

>> Van der Sar: 'Osjetio sam Anelku, nisam se bez veze bacio'

>> Manchester United Engleskoj donio 11 naslov!

>> Fotografija koja otkriva zašto će Petr Čech do kraja karijere nositi kacigu

Veznjak Chelsea smatra kako nema mnogo obrambenih igrača koji bi se u tom trenutku usudili izvesti jedanaesterac.

"Da se nije poskliznuo sigurno bi zabio. No uvjeren sam kako će se Terry vratiti još jači," dodao je Lampard.

Pomoćni trener Chelsea, Henk ten Cate je otkrio kako Tery nije bio predviđen za pucanje jedanaesteraca u prvom krugu. Njegovo mjesto je trebao zauzeti Didier Drogba, no napadač Bluesa je dobio crveni karton nekoliko minuta prije kraja produžetka.

"Zbog Drogbina isključenja smo morali mijenjati popis izvođača," dodao je Ten Cate te otkrio: "posljednjih tjedana mnogo smo vježbali izvođenje kaznenih udaraca i svi smo bili prepuni samopouzdanja. No Terry se u ključnom trenutku okliznuo." Zanimljivo kazneni udarac je promašio i Nicolas Anelka no za "otočane" postoji samo Terry.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene