Obavijesti Video Pretražite Navigacija

40. godina Zlatne piruete Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svoj 40. rođendan Zlatna pirueta proslavit će na ledu Doma sportova u Zagrebu, od 8 .do 11. studenoga uz sudjelovanje 34 nacije Svijeta.

Na tom najstarijem klizačkom natjecanju na svijetu ove godine će nastupit 31 klizač, 28 klizačica, te 21 plesni par, među kojima je 29 nacionalnih prvaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Posljednji Airbender' pobjednik Zlatne maline Parker, Catrall, Nixon i Davies proglašene su najgorim glumicama Slika nije dostupna Stigle nominacije za Zlatnu malinu... Je li gora glumica Jennifer Aniston ili Megan Fox?

"Očekivali smo tako veliko zanimanje, jer će Hrvatska i Zagreb u siječnju 2008. biti domaćin seniorskog prvenstva Europe i svi prije toga žele isprobati led u Domu sportova. Ulaz će biti slobodan sve dane osim za reviju najboljih zadnjega dana kada će koštati 30 kuna, a ulaz za djecu će i tada biti besplatan", istaknula je danas na konferenciji za tisak predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza i čelnica Organizacijskog odbora Zlatne piruete Morana Pliković Gruden.

Hrvatsko klizanje će na ovom natjecanju imati četiri predstavnika, a naš glavni adut je Idora Hegel.

"Upravo sam se vratila iz Kanade, gdje mi je bila čast nastupiti na Skate Canada, na koji se dolazi samo na poziv Svjetske klizačke federacije. Pirueta je opet nešto posebno i vjerujem da ću biti potpuno spremna za nastup pred zagrebačkom publikom", kazala je naše najbolja seniorka.

Uz Idoru Hegel nastupit će i dvije perspektivne juniorke, Marija Dikanović, koja radi i živi u Budimpešti, te Mirna Librić, kojoj je
ovo ujedno prvi nastup na seniorskom natjecanju. 

Na žalost, naš najbolji junior Boris Martinec obnovio je staru ozljedu i neće nastupiti pa će Josip Gluhak biti naš jedini klizač.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene