Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šveđanka Kajsa Bergqvist prekida karijeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska atletičarka Kajsa Bergqvist, svjetska prvakinja u skoku u vis 2005., izjavila je u interviewu švedskom listu "Expressen" da je odlučila prestati se natjecati.

"Nemam potrebnu motivaciju za nastavak", izjavila je 31-godišnja atletičarka koja se tako neće natjecati na Olimpijskim igrama u Pekingu ove godine.

Pročitajte i ovo Dražen Jelenić - 1 DAO OSTAVKU Što je Dražen Jelenić učinio u svom mandatu: "Bit će zapamćen po dvjema ložama" RIT Croatia studente priprema za tržište rada ODLIČNA PRILIKA Prijave za prijemni ispit na RIT Croatia: najboljima stipendije od 12.600 eura!

Također je izjavila kako se udala 31. prosinca za Maansa Herngrena u Južnoafričkoj Republici.

"Sada želim novi život", dodala je Šveđanka koja već nekoliko godina živi u Monacu.

"Više mi nije zabavno trenirati. I to mi se čini kao dobar trenutak da prestane", kazala je ističući kako najviše žali što u svojoj karijeri nije osvojila olimpijsko zlato. Ona ima brončanu medalju s OI u Sydneyu 2000.

Kajsa Bergqvist je vlasnica svjetskog dvoranskog rekorda sa skokom od 2,08 m dok joj je najbolji skok na otvorenom 2,06 m.

Podrijetlom iz Sollentune (Švedska), Bergqvist (1,75 m - 59 kg) svjetska je prvakinja u dvorani 2001. i 2003., europska prvakinja na otvorenom 2002. i u dvorani 2000.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene