Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suspendirano šest čileanskih reprezentativaca, izbornik podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon neuspjeha na prvenstvu Južne Amerike vodstvo Čileanskog nogometnog saveza suspendiralo je šestoricu reprezentativaca sa 20 utakmica neigranja u dresu nacionalne vrste zbog povrede discipline, a izbornik Nelson Acosta podnio je ostavku.

Jorge Vargas, Pablo Contreras, Reinaldo Navia, Rodrigo Tello, Alvaro Ormeno i kapetan momčadi Jorge Valdivia suspendirani su zbog noćnog provoda nakon utakmice protiv Meksika. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukrajinski izbornik podnio ostavku Slika nije dostupna Hodgson napustio finsku reprezentaciju

Odigravši 0:0 Čile je izborio plasman u četvrtfinale prvenstva Južne Amerike što su dečki proslavili u noćnom klubu uz alkohol i djevojke sumnjiva morala. Pritom su vrijeđali ostale goste, te porazbijali pola kluba. 

Vesela šestorka se u hotel vratila u zoru, a tri dana kasnije je Brazil deklasirao Čile rezultatom 6:1. 

Pored suspenzije svaki igrač je kažnjen i sa 7.200 dolara. 

'Niti jedan kažnjeni igrač neće sudjelovati u kvalifikacijama za
Svjetsko prvenstvo 2010. godine, a kada odrade suspenziju više niti jedan neće nositi kapetansku traku,' izjavio je generalni menadžer čileanske reprezentacije, Gustavo Camelio.

Nakon debakla protiv peterostrukih svjetskih prvaka čileanski izbornik Nelson Acosta je podnio ostavku. Acosta, koji je rođen u Urugvaju, u prošlosti je imao dosta uspjeha s reprezentacijom Čilea, koja je pod njegovim vodstvom izborila nastup na SP 1998. u Francuskoj, te bila treća na OI 2000. u
Sydneyu.

Čileanski mediji navode kako bi Nelsona Acostu trebao naslijediti argentinski trener Claudio Borghi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene