Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suđenje navijaču zbog prekida utakmice?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danac koji je uletio na nogometni teren i napao suca tijekom utakmice između Danske i Švedske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. godine, mogao bi, ako mu se bude sudilo, biti osuđen na tri godine zatvora.

Danska je policija podigla tužbu protiv 28-godišnjaka zbog 'napada i neovlaštenog ulaska na teren', kazao je glasnogovornik danske policije.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Slika nije dostupna UEFA smanjila kaznu Danskoj

Međutim, malo je vjerojatno da bi navijač, čiji identitet sudac nije htio otkriti zbog ozbiljnih prijetnji s kojima bi mogao biti suočen, mogao biti osuđen na tri godine zatvora budući da sudac nije fizički ozlijeđen u incidentu koji se dogodio na utakmici 2. lipnja.

Još nije određen datum suđenja, ali je Danski nogometni savez pozdravio policijsku tužbu.

'Ovo dokazuje da pravni sustav radi', kazao je glasnogovornik DBU-a, dodajući kako Savez podiže civilnu tužbu protiv navijača zbog štete.

UEFA je kaznila DBU sa 50.000 švicarskih franaka te je zabranila danskoj reprezentaciji igranje sljedećih kvalifikacijskih utakmica za europsko nogometno prvenstvo na nacionalnim terenima.

Navijač se ispričao za incident te je na saslušanju nakon utakmice kazao kako se uopće ne sjeća događaja sa stadiona jer je pio prije utakmice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene