Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sevilla uzela Barceloni europski Superkup

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barcelona je sposobna pobijediti svakoga, svaki puta ... I ova utakmica je trebala biti samo rutinska akcija sa zajamčenom posljedicom još jednog europskog pokala. Ali, od posjeda lopte je nikakva korist.

Slab ulazak Barcelone u susret europskog Superkupa, usmjerio je Sevillu prema senzacionalnom uspjehu. Pobjednik Kupa Uefe je praktički s 'tri laka komada' na koljena položio momčad 'izvanzemaljaca'. Renato, Kanoute i na posljetku Maresca, pisali su u Monacu ozbiljan povijesni materijal.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Nije bio previše zainteresiran'' Odlične vijesti za Vatrene! Gibon Kent prognozirao pobjedu Hrvatske nad Škotskom Slika nije dostupna Recreativo otpustio trenera

Pobjeda Barcelone se činila izvjesnijom od dolaska subote. No, od 7. minute stvari su postale prilično upitne. Renato je poslao loptu za Luisa Fabiana, on pucao, Victor Valdes branio, a dodavač potom natrčao na loptu i poentirao. 

Nešto je 'trulo' bilo u Barci. Imali su loptu, ali ne i ideju što s njom, dočim se Sevilla od pogotka do kraja prvog dijela definirala u ekipu vrlo čvrste obrane, umjerenog veznog reda i iznimno opasnih napadača. Odgovor Barcelone je pored posjeda lopte i dugog i beskorisnog traženja rješenja, bio tek raspoloženi vratar. 

Da nije Victora Valdesa ne bi se čekala 45. minuta za novu kapitulaciju momčadi planetarne slave. A kako je to bila večer Seville, i 'šarmu' vratara je tada stigao kraj. Jesus Navas je glavom vratio odbijanac u šesnaesterac Barcelone, a Kanoute najbolje skočio za 0-2. 

U nastavku se Barcelona bitno razigrala, Eto'o i Gudjohnsen su već u 57. minuti imali priliku poremetiti odnos na semaforu, no činilo se nekako prekasno da se Barca najednom razigra protiv izuzetno čvrstog i od samog početka raspoloűenog protivnika. Konačno, i Sevilla je u drugom dijelu u 67. minuti mogla završiti susret, da je Renato kako pogodio praktički prazan gol na asistenciju Kanoutea. 

I dok se Ronaldinhov klub razigrao u nastavku, preko Gudjohnsena, Deca i Messia dobio nešto krila, Dani Alvesu, Renatu, Jesusu Navasu, Kanouteu ... više nisu mogli stati na kraj. Na koncu je još Puyol u 89. minuti za jedanaesterac srušio Puertu, a što je iz Eindhovena slavljeni Maresca pretvorio u senzacionalnih 0-3.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene