Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Australian Open: U finalu Šarapova i Ivanović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U finalu prvog teniskog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena igrat će Ruskinja Marija Šarapova i Srpkinja Ana Ivanović. Ruska tenisačica je polufinalu pobijedila Srpkinju Jelenu Janković sa 6:3, 6:1, dok je Ana Ivanović slavila protiv Slovakinje Daniele Hantuchove 0:6, 6:3, 6:4.

Za Šarapovu će to biti četvrto finale na Grand Slam turnirima, te drugo uzastopnu na Australian Openu. Prošle godine je u finalu izgubila od Amerikanke Serene Williams, a slavila je na US Openu 2006. godine, te Wimbledonu dvije godine ranije. Za mladu Srpkinju plasman u finale je najveći uspjeh u Melbourneu. Do sada je najdalje došla do trećeg kola. Biti će to njezino drugo finale na jednom od četiri najveća turnira. Prošle godine je igrala finale Roland Garrosa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Australian Open: Šarapova deklasirala Henin Slika nije dostupna Federer 'pregazio' Roddicka

U dosadašnjih pet međusobnih susreta Šarapova je upisala četiri pobjede.

"Zadovoljna sam igrom koju pokazujem na ovom turniru. Premda sam bolja u međusobnim susretima, finale je ipak nešto drugo. Očekujem neizvjestan i težak meč," kazala je ruska tenisačica.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene