Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija - Srbija 2:1, Pogrebnjaku upitan nastup na EURU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadač ruske nogometne reprezentacije Pavel Pogrebnjak mogao bi propustiti nadolazeće europskog prvenstvo zbog ozljede koljena zadobivene u pripremnom susretu protiv Srbije koji je Rusija dobila 2:1.

Reprezentacija Rusije je u njemačkom Burghausenu pred 8.500 gledatelja pobijedila Srbiju 2:1. Pogotke za "Zboranju" postigli su Pavel Pogrebnjak (12) i Roman Pavljučenko (48), dok je strijelac za Srbiju bio Marko Pantelić (40).

Pročitajte i ovo Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava? Andrej Plenković "Pišu budalaštine" Plenkovića naljutilo pitanje o Hrvoj Šipek i Turudiću: "Pa to su gluposti da ne mogu biti gluplje"

Rusija je do vodstva došla praktički iz prvog udarca prema suparničkim vratima. Pavel Pogrebnjak je postigao pogodak u 12. minuti iz slobodnog udarca sa više od 25 metara. 

Rezultat je izjednačio Marko Pantelić u 40. minuti iskoristivši jednu pogrešku ruske obrane. Rusi su do konca poluvremena imali još dvije odlične prilike, no na odmor se otišlo rezultatom 1:1. 

Već na početku drugog dijela Rusija je došla do novog vodstva, nakon brze kontre Pavljučenko je zabio pogodak na asistenciju Dmitrija Sičeva. U nastavku utakmice ritam je pao i do kraja utakmice više nije bilo izglednijih prilika.

RUSIJA: Akinfejev - Kolodin, Širokov, Anjukov (od 46. V.Berezutki) - Semšov (od 82. Saenko), Semak, Biljaletdinov (od 71. Torbinski), Zirjanov, Žirkov (od 80. Janbajev) - Sičev (od 67. Bistrov), Pogrebnjak (od 15. Pavljučenko)

SRBIJA: Dislenković - Ninkov (od 69. Rukavina), Rajković, Vidić (od 46. Ivanović), Kolarov - Kovačević, Kačar (od 59. Kuzmanović), Milovanović (od 76. Ilić), Tošić - Despotović (od 46. Janković), Pantelić (od 46. Žigić)

Pogrebnjaku upitan nastup na EURU

Samo četiri minute nakon što je postigao pogodak, Pogrebnjak je zbog bolova u koljenu napustio teren. U redovima "Zbornaje" strahuju da je napadač Zenita ozlijedio ligamente.

"Svi smo jako zabrinuti, nadam se da će vijesti biti dobre," kazao je ruski izbornik Guus Hiddink, te dodao kako će sve biti mnogo jasnije nakon pregleda u bolnici.

Pogrebnjak je za rusku reprezentaciju odigrao devet utakmica i postigao je četiri pogotka. U 50 službenih utakmica u dresu Zenita postigao je 28 pogodaka, a sa 10 pogodaka ove sezone je uz Lucu Tonija bio prvi strijelac Kupa UEFA.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene