Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rukometni savez: Osijek mora donijeti odluku o gradnji dvorane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Željko Kavran uputio je pismo osječkom Gradskom poglavarstvu u svezi novih okolnosti u izgradnji dvorane za potrebe Svjetskog prvenstva u rukometu kojemu će naša zemlja biti domaćin 2009. godine.

"Poštovani,

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Međunarodna komisija obišla gradilište 'zagrebačke Arene' Slika nije dostupna Ponuda za gradnju osječke dvorane vrijedi do idućeg petka, a tada..

Hrvatski rukometni savez izražava zabrinutost glede sudjelovanja grada Osijeka u domaćinstvu Svjetskog rukometnog prvenstava. Neovisno o političkim prilikama u gradu Osijeku, moramo upozoriti na rokove za izgradnju sportske dvorane te molimo predstavnike Grada Osijeka da se izjasne o predloženom modelu izgradnje, koji je prihvatila i Vlada Republike Hrvatske.

Napominjemo da Hrvatski rukometni savez u roku od 30 dana mora donijeti odluku o gradovima domaćinima, jer u toku mjeseca listopada očekujemo najavljenu inspekciju Svjetske rukometne federacije (IHF).U slučaju nemogućnosti izgradnje dvorane u Osijeku morali bi predložiti izmještanje sportskih ogleda predviđenih za grad Osijek u neki drugi grad u Republici Hrvatskoj budući da to od HRS-a zahtijeva Svjetska rukometna federacija.

Još jednom izražavamo i svoju želju da grad Osijek ugosti najbolje svjetske rukometaše, sigurno je da četvrti grad po veličini u Hrvatskoj to zaslužuje, a suvišno je spominjati i koje bi se sve mogućnosti otvorile za gospodarstvenike, ugostitelje i turističke djelatnike na području Osijeka i Slavonije", stoji u pismu predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene