Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ronaldo potpisao za Milan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pretposljednjeg dana prijelaznog roka čelnici Real Madrida i Milana postigli su dogovor oko odštete i brazilski napadač Ronaldo karijeru će nastaviti u redovima 'Rossonera'.

Pregovori oko prelaska Ronalda u Milan trajali su gotovo dva tjedna. Brazilac je za Milan potpisao ugovor na 18 mjeseci, dok će 'Kraljevskom klubu' pripasti oko 8 milijuna eura odštete. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mijatović: Transfer Ronalda nemoguć, Fabregasa gotovo nemoguć Slika nije dostupna Bolton odbio ponudu za Anelku

Prema pisanju talijanskog tiska 'Il fenomeno' će na San Siru imati godišnju plaću od šest milijuna eura, koliko je zarađivao i u Realu, s tim što mu je talijanski klub prepustio sav novac koji zarađuje od sponzora, što sada iznosi oko 11 milijuna eura godišnje.

Ronaldo je tri puta bio proglašen najboljim igračem svijeta (1996, 1997, 2002), u dresu brazilske vrste je slavio na dva svjetska prvenstva (1994, 2002), a sa 15 pogodaka najbolji je strijelac u povijesti svjetskih prvenstava.

'U Realu me nisu voljeli, a ja ne želim igrati za klub čiji me navijači ne žele. U Italiji sam se oduvijek sjajno osjećao i jedva čekam prvi nastup,' izjavio je Ronaldo. 

Premda je tijekom karijere igrao za dva najveća španjolska kluba, bio član Intera i PSV-a, te osvajao titule najboljeg strijelca španjolskog i nizozemskog prvenstva, Ronaldo je u klupskoj karijeri osvojio tek jedan naslov prvaka i to s Realom 2003. godine. U riznici trofeja ima i dva Kupa (Cruzeiro, PSV), Kup UEFA (Inter) i Kup kupova (Barcelona), ali ne i Ligu prvaka.

Ronaldo je karijeru započeo u redovima Cruzeira, a prvi europski klub u kojem je zaigrao bio je nizozemski PSV. U Eindhovenu se zadržao dvije sezone i u 46 nastupa postigao je 42 pogotka. 

Potom je jednu sezonu proveo u redovima Barcelone (37 nastupa - 34 pogotka), a od 1997. do 2002. godine je igrao za Inter. U 68 nastupa je postigao 49 pogodaka, no njegov boravak na San Siru obilježe su dvije teške operacije koljena. U srpnju 2002. godine je preselio u Real za 39 milijuna eura odštete. U dresu Reala odigrao je 127 utakmica i postigao 83 pogotka. Međutim, ove sezone nije bio u planovima Fabia Capella.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene