Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novozelanđanin Mike Sanderson i Amerikanka Paige Railey proglašeni su za najbolje jedriličare svijeta za 2006. godinu izborom Međunarodnog jedriličarskog saveza (ISAF).


Novozelanđanin Sanderson bio je kormilar nizozemske jedrilice ABN Amro One koja je uvjerljivo pobijedila na maratonskoj utrci oko svijeta Volvo Ocean Race 2005/2006. 

Vezani članci Styx (Foto: IMDB) U moru okrutnosti, kapljica altruizma: Filmska potraga za rajem koja pronalazi samo pakao Hang-gliding (Foto: Screenshot/YouTube) Uznemirujuća snimka: Skoro poginuo jer ga je instruktor zaboravio pričvrstiti

Na utrci dugoj 31.500 nautičkih milja kroz najopasnije oceane svijeta Sanderson i njegova posada slavili su u šest od ukupno devet etapa. U konkurenciji za jedriličara godine bili su još Australac Peter Gilmore, te Francuzi Sebastien Josse, Yves Parlier i Bruno Peyron. 

Devetnaestogodišnja Railey već drugu godinu zaredom osvaja nagradu za najbolju jedriličarku, a u olimpijskoj klasi Laser Radial je gotovo nepobjediva. 

Dobila je najviše glasova unatoč jakoj konkurenciji u kojoj su bole Španjolke Monica i Sandra Azon Canalda, Graciela Pisonero Castro i Daide Moreno, Britanke Dee Caffari i Helene Lucas, te Dankinja Dorte Jensen.