Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Railey i Sanderson jedriličari godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novozelanđanin Mike Sanderson i Amerikanka Paige Railey proglašeni su za najbolje jedriličare svijeta za 2006. godinu izborom Međunarodnog jedriličarskog saveza (ISAF).

Pročitajte i ovo Pulska regata - 2 Ljubitelji jedrenja na svojem Gužva u pulskoj luci, više od 60 jedrilica odmjerilo snage: "Jako je zahtjevno i psihički i fizički" Ilustracija Opasna avantura Dva umirovljenika preživjela na moru 10 dana bez vode, hrane i goriva: "To nisu valovi, nego planine"

Novozelanđanin Sanderson bio je kormilar nizozemske jedrilice ABN Amro One koja je uvjerljivo pobijedila na maratonskoj utrci oko svijeta Volvo Ocean Race 2005/2006. 

Na utrci dugoj 31.500 nautičkih milja kroz najopasnije oceane svijeta Sanderson i njegova posada slavili su u šest od ukupno devet etapa. U konkurenciji za jedriličara godine bili su još Australac Peter Gilmore, te Francuzi Sebastien Josse, Yves Parlier i Bruno Peyron. 

Devetnaestogodišnja Railey već drugu godinu zaredom osvaja nagradu za najbolju jedriličarku, a u olimpijskoj klasi Laser Radial je gotovo nepobjediva. 

Dobila je najviše glasova unatoč jakoj konkurenciji u kojoj su bole Španjolke Monica i Sandra Azon Canalda, Graciela Pisonero Castro i Daide Moreno, Britanke Dee Caffari i Helene Lucas, te Dankinja Dorte Jensen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene