Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pro Recco slavio tek nakon produžetaka, Jug bio na rubu senzacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U finalnoj utakmici Final Foura Eurolige vaterpolisti talijanskog Pro Recca pobijedili su u Barceloni dubrovačkog Jug Croatia Osiguranja nakon produžetaka 13:12 (3:3, 1:0, 4:3, 3:5 - 0:1, 2:0)).

Susret je odigran na plivalistu Montjuicu, a sudili su Borell i Stavridis pred 1000 gledatelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jug i Šibenik izborili Ligu prvaka Slika nije dostupna Ždrijeb Lige prvaka: Jug izvukao tešku grupu

U reprizi prošlogodišnjeg finala Eurolige vaterpolisti iz najskuplje momčadi na svijetu - talijanskog Pro Recca koja je sastavljena od najboljih svjetskih igrača i reprezentativaca Mađarske, Srbije i Italije pobijedila je tek nakon produžetaka Jug sa 13:12.

Dubrovčani su bili na pragu podviga jer su se borili i protiv talijanske momčadi i protiv sudaca. Talijani su već slavili naslov kada su u zadnjoj četvrtini poveli sa 11:8, a Jug bio bez isključenih najboljeg igrača Europe Boškovića, te Markovića i Bušlje. Ipak, pogodima I. Sukna, Jokovića i Hrošika, te sjanjnom igrom obrane na čelu sa Vićanom Jug dolazi do 11:11 i produžetaka. 

U prvom produžetku sandro Sukno je pogodio peterac za 12:11, no u drugom dodatnom vremenu suci su zapravo odlučili prvaka Europe. Calcaterra je sa igračem više zabio za 11:11, a šest sekundi prije kraja Mađar Madaras je sa velike udaljenosti očajnički pucao i pogodio kut Vićanovih vrata. Na sličan način je Jug i lani u Milanu izgubio finale protiv Pro Recca.

JUG CO: Vićan, Hrošik 2, Bošković 2 (1), Pecotić 1, Joković 2, Smodlaka 2, Marković, Bušlje 1, I. Sukno 1, Dobud, Drobac, Obradović, Car, S. Sukno 1 (1).

PRO RECCO: Tempesti, Giacoppo, Madaras 3, Mangiante, Kasas 2, Vujasinović 1, Felugo, Angelini, Benedek, A.Calcaterra 3, Udovičić 3, Deserti 1, Fiorentini.

PETERCI: Jug 2 (2), Pro Recco.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug 15/8, Pro Recco 15/7.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene