Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski nogometni savez (HNS) i službeni dobavljač sportske opreme Nike danas u predstavili novi dres 'Vatrenih'.


Nakon što je u studenom prošle godine predstavljen novi, plavi dres, ovoga puta javnosti je predstavljen kvadratičasti, "kockasti" dres, popularna "šahovnica".

Vezani članci Slika nije dostupna Kritike iz lože: Igrali smo kukavički Slika nije dostupna Bilić: Pa nismo mogli igrati ofenzivnije

Novi dizajn dresa obilježava "šahovnica" s još većim kockicama. Novost na ovom dresu predstavlja klasični V-izraz plave boje, te pleter koji se nalazi unutar ovratnika. Majica ima novi kroj koji čvršće prianja uz tijelo, dok ergonomska mreža na leđima omogućava disanje i hlađenje kože. Hlačice su bijele s crveno-bijelom šahovnicom na stražnjem obrubu, dok su čarape plave s velikom vrpcom istog uzorka na sredini.

"Ponosi smo što Nike uspješno surađuje s hrvatskom reprezentacijom koja se nalazi u društvu reprezentacija Nizozemske, Portugala i Rusije koje oprema Nike. Vjerujemo da svojom kvalitetom hrvatska nacionalna vrsta uistinu spada u sam vrh svjetskog nogometa," istaknuo je marketing menadžer Nike-a Dalibor Fuštar.

Novi "kockasti" dresov je napravljen za Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj, no "Vatreni" će ga predstaviti već iduće srijede na prijateljskoj utakmici u Škotskoj. Na predstavljanju novog dresa bio je glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza, Zorislav Srebrić, a "manekeni" su bili Luka Modrić, Mario Mandžukić i Josip Tadić.