Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potpuni raspad nogometa u BiH, nitko ne želi u reprezentaciju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izabrana nogometna vrsta Bosne i Hercegovine gotovo se raspala nakon što je Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH ranije ovog mjeseca smjenio Mehu Kodru s dužnosti izbornika što je bosanskohercegovački nogomet dovelo do vrhunca krize u kojoj se nalazi već godinama, prenose lokalni mediji u toj zemlji.

Nogometna vrsta BiH trebala bi 1. lipnja u Zenici igrati prijateljski susret a Azerbejdžanom no vršitelj dužnosti izbornika Denijal Pirić ima velikih problema pri pokušaju da okupi nacionalni tim za ovu utakmicu.

Pročitajte i ovo Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo" Slika nije dostupna Video: Navijači kamenjem i bakljama gađali Nogometni savez BiH

Okupljanje nogometaša koje je na ovaj meč planirao pozvati Kodro započelo je jučer, no od 22 pozvana spremnost da surađuju s Pirićem iskazala su tek četvorica igrača.

Pirić je stoga morao posegnuti za rezervama od kojih je opet uspio okupiti momčad s tek 13 imena, a među njima nema niti jednog vratara.

Mediji navode kako je nedvojbeni razlog problema u kojima se Pirić našao opće nepovjerenje javnosti u NS BiH i njegovo vodstvo te želja da se čelnike Saveza prinudi da što prije odstupe i daju priliku novim ljudima.

Glavna meta kritika su predsjednik NS BiH Iljo Dominković te dvojica dopredsjednika, Bogdan Čeko i Sulejman Čolaković kao i glavni tajnik Munib Ušanović kojemu je nedavno produžen mandat iako se protiv njega vodi postupak pred Sudom BiH zbog zloporabe položaja i ovlasti.

Protivnici čelništva NSBiH odlučili su demonstrirati svoje stajalište tako što su za 1. lipnja kada bi trebao uslijediti meč BiH-Azerbejdžan organizirali drugu revijalnu utakmicu koja će se igrati na stadionu Koševo u Sarajevu.

Na utakmici koja se organizira pod geslom "Spasimo bh. nogomet, vratimo Mehu Kodru", bivši izbornik Kodro i njegov prvi suradnik Elvir Bolić predvodit će momčadi koje će okupiti najbolje sadašnje i bivše nogometaše te stručnjake iz oblasti nogometa.

Održavanje revijalne utakmice podupire i TV Federacije BiH koja je organizirala izravni prijenos.

U Zenici gdje bi utakmicu trebala igrati nacionalna vrsta, izlijepljeni su plakati koji pozivaju na bojkot tog susreta.

"Naciju brukate, državu kradete, sve nas sramotite", stoji na pozivima na bojkot izlijepljenim preko plakata koji obavještavaju u utakmici s Azerbejdžanom a koju će većina nogometnih navijača, po svemu sudeći, ignorirati.

Privremeni izbornik Pirić ipak ne odustaje.

"Utakmicu moramo igrati. U protivnom prijeti opasnost da nas FIFA suspendira što bi značilo i neizlazak klubova na europsku scenu", izjavio je Pirić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene