Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je Porto već objavio da Ricardo Quaresma nije na prodaju, spekulacije o njegovu odlasku i dalje traju. No, u klubu su prilično zabrinuti zbog mogućeg odlaska Lucha Gonzaleza.


23-godišnjeg Quaresmu se povezivalo s Liverpoolom, Atleticom iz Madrida, pa čak i Realom, no predsjednik Jorge Nuno Pinto da Costa ga ne želi 'unovčiti', posebice nakon što su dobro prodali Andersona i Pepea.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: FBI uhitio pljačkaša nakon 28 godina Slika nije dostupna Bivša bodybuilding prvakinja uhićena zbog prostitucije!

"Učinit ćemo sve što je potrebno da ga zadržimo, iako ne možemo 100 posto garantirati njegov ostanak. Već smo odbili izvrsne ponude", rekao je Da Costa, no izrazio je zabrinutost da bi klub mogao napustiti 26-godišnji Argentinac Lucho Gonzalez zbog posebnih uvjeta u ugovoru. 

"Luchov slučaj je poseban jer on ima specifičan ugovor. Porto ga naime, 'posjeduje' samo 50 posto, a drugu polovicu posjeduje tvrtka MSI", dodao je Da Costa.

Tvrtka MSI (Media Sports Investment) je inače u vlasništvu Kie Joorabchiana, menadžera Argentinca Carlosa Teveza za kojim su brazilske vlasti raspisale tjeralicu zbog sumnje u pranje novca preko brazilskog nogometnog kluba Corinthians. Joorabchian je, naime, 2004. potpisao 10-godišnje partnerstvo s klubom kojemu je 'izbrisao' dug od 115 milijuna funti. Između ostalog, tim su novcem kupljeni Tevez i Javier Mascherano. 

Za Lucha je oposebno zainteresirana Valencia. Spremni su izdvojiti 25 milijuna eura i eventualno u dogovor uključiti nekog od igrača, no Porto traži 30 milijuna.