Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počela prodaja ulaznica za Euro 2008.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trećina od 1.050.000 ulaznica za Euro 2008. danas je puštena u prodaju.

Prva serija od 330.000 ulaznica puštena je u internetsku prodaju. Svi zainteresirani ulaznice mogu se predbilježiti na  http://www.euro2008.com  do 31. ožujka. No, ulaznice se neće prodavati po načelu 'tko prvi njegova djevojka' , objavili su organizatori. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nijemci mahnito traže karte za Euro 2008. Slika nije dostupna Ulaznice za Euro 2008. već na "crnom tržištu"

"Nije bitno zatražite li ulaznice prvog ili posljednjeg dana prodaje. Na raspolaganju je cijeli mjesec pa nema žurbe", rekao je Christian Schmoelzer, glavni za prvenstvo u Austriji. 

Mogu se naručiti ulaznice za maksimalno jednu utakmicu po danu i maksimalno 4 karte po utakmici. 

Kako se očekuje da će zainteresiranih biti daleko više od 330.000, početkom travnja bit će organizirana lutrija, na kojoj će biti izvučeni dobitnici ulaznica.

UEFA je već ranije upozorila javnost da ulaznice ne kupuju nekim drugim kanalima, a posebice ne na crno. 

"Ulaznice koje se nalaze u ponudi drugih tvrtki nisu dio službene prodaje. Navijačima preporučujemo da takve ulaznice ne kupuju", stoji u priopćenju UEFA-e. 

Oko 38 posto ulaznica dobit će nogometni savezi 16 zemalja koje će se kvalificirati, a 29 posto će otići sponzorima i drugim partnerima. 

Organizatori u Švicarskoj primili su i zahtjev da se 1 posto karata namijeni vlastima 8 gradova u kojima će se odigravati utakmice - Basel, Bern, Ženeva i Zurich u Švicarskoj te Innsbruck, Klagenfurt, Salzburg i Beč u Austriji. Svaki od tih gradova treba dobiti i 750 karata po utakmici za lokalno stanovništvo.  

"Budući da su stadioni relativno mali, namjeravamo što je veći postotak karata osigurati navijačima", rekao je švicarski organizator Christian Mutschler.

Na svim će ulaznicama pisati ime kupca kako bi se spriječila zlouporaba. 

Cijene ulaznica za prvu fazu natjecanja se kreću od 45 do 110 eura, a za finalne utakmice zainteresirani će morati izdvojiti i do 550 eura. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene