Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mađarska plivačica i osvajačica zlatne medalje na olimpijskim igrama u Sydneyu Agnes Kovacs odbacila je tvrdnje da je odbila pristati na nedavno provedeni dopinški test.


"Nisam odbila doping test, surađivala sam", rekla je Kovacs. "Inspektori su me prevarili i trebali bi se sramiti", dodala je.

Vezani članci Slika nije dostupna "Nije lako. Prvih par sati je ok'' Slika nije dostupna Nazvali je predebelom za olimpijadu!

Mađarsko anti-dopinško tijelo (MACS) je u četvrtak objavilo da je Kovacs dala uzorak od 25 ml, umjesto propisanog minimuma od 75ml, za vrijeme jutarnje doping kontrole 30. listopada.

Međutim, Kovacs je rekla da je dala tako mali uzorak jer je doping test bio manje od sat vremena prije sastanka s glumcem Rogerom Mooreom koji je UNICEF-ov ambasador.

Šef mađarskog plivačkog saveza Tamas Gyarfas je zadovoljan s njenim objašnjenjem i rekao je da je mađarski ogranak UNICEF-a potvrdio sastanak između Moorea i Kovacs.

Kovacs je osvojila zlatnu medalju na 200 metara prsno na olimpijskim igrama 2000. u Sydneyu te je pobjeđivala na brojnim europskim i svjetskim prvenstvima.

Nekolicini mađarskih atletičara, među kojima je osvajač zlatne medalje u bacanju diska, zabranjeno je natjecanje zbog dopinga 2004. u Ateni, a sprinteru Gaboru Dobosu doživotno je zabranjeno natjecanje prošle godine u prosincu jer je drugi put bio pozitivan na doping.