Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pele vođa all-stars momčadi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilska nogometna legenda Pele, koji je 'umirovljen' prije 30 godina, vratit će se na nogometno igralište kako bi predvodio all-stars momčad na humanitarnoj utakmici u čast Nelsona Mandele.

67-godišnji Pele zaigrat će bok uz bok s mnogim bivšim i sadašnjim internacionalnim zvijezdama, od kojih su neki čak 3 puta mlađi od njega. Na dobrotvornoj utakmici "90 minuta za Mandelu" pojavit će se Francuz Christian Karembeu, Afrički igrač godine Samuel Eto'o, bivši Europski igrač godine Ruud Gullit, Abedi Pele iz Gane, Freddy Kanoute i još mnoga poznata imena. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Gordan Jandroković na utakmici - 4 Kvalifikacije za Euro 2024 FOTO Napeto i u loži: Milanović i Jandroković zajedno gledali utakmicu Kažnjena posada helikoptera - 6 Posljedice Zbog preleta preko Poljuda strogo kažnjena posada iz helikoptera: Dnevnik Nove TV doznaje tko je bio u letjelici u tom trenutku

"Velika je čast biti pozvan na takvo nešto. Mandela je živući simbol borbe protiv rasizma i diskriminacije", rekao je Kamerunac Eto'o. 

Ogled afričke jedanaestorice s jedanaestoricom iz ostatka svijeta zakazan je za 18. srpnja, na Mandelin 89. rođendan u Cape Townu. 

"Za nas je vrlo važno odati počast Mandeli. On je prva osoba u povijesti nogometa u čiju je čast FIFA organizirala čak dvije utakmice. Nijedan drugi državnik osim Mandele nije imao takvu ulogu u sportu", rekao je Danny Jordaan, izvršni direktor  organizacijskog odbora Svjetskog prvanstva 2010. koje se po prvi puta održava u Africi.  

FIFA je prvu utakmicu u Mandelinu čast organizirala 1999. kada je odstupio s mjesta predsjednika Južne Afrike.

Trener afričke jedanaestorice i Peleov bivši suigrač u New York Cosmosu Jomo Sono, rekao je da se nadao kako će on i legendarni Brazilac opet zajedno zaigrati. 

"Ako on bude igrao, i ja ću. Odmah ću dati ostavku na mjesto trenera i pridružiti mu se", našalio se Sono. 

Dio prihoda od utakmice iskoristit će se za razvoj sporta, a dio će se donirati u Mandelinu zakladu za borbu protiv AIDS-a u Africi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene