Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Peking: Kinezi uvode 'par-nepar'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon velikog slavlja i obilježavanja točno godinu dana od početka Olimpijskih igara u Pekingu kineske vlasti odlučile su riješiti problem zagađenosti zraka u glavnom gradu.

Od sljedećeg tjedna građani Pekinga će se suočiti sa restrikcijama upotrebe osobnih vozila na principu "par-nepar" kojeg su prije više od dvadesetak godina upoznali i građani bivše Jugoslavije, no zbog drugih razloga - nedostatka goriva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pekinški zrak bolji za 20 posto Slika nije dostupna Spielberg dao ostavku na mjesto savjetnika za OI u Pekingu

Kinezi procjenjuju da je svaki dan na ulicama Pekinga oko tri milijuna automobila, a taj broj će se prepoloviti jer će parnim danima moći voziti oni koji imaju paran zadnji broj na registraciji, a neparnima samo oni sa neparnim brojem.

Vlasti Pekinga će uvesti dodatni broj vozila javnog prijevoza, a
donesena je i uredba kojom se u kolovozu naredne godine zabranjuju sve aktivnosti na gradilištima koja nisu povezana sa OI.

Tijekom svojeg posjeta Pekingu predsjednik Međunarodnoga olimpijskoga odbora (MOO) Jacques Rogge kazao je kako je loš zrak trenutno najveći problem Igara, te je najavio čak i promjenu satnice nekih natjecanja.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene