Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Optuženi Alessandro Moggi i Davide Lippi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rimsko tužiteljstvo podignulo je optužnice protiv bivšeg direktora nogometnog kluva Juventus Luciana Moggija i ostalih u istrazi o nezakonitom djelovanju ustanove za posredovanja u kupoprodaji igrača.

Sumnja se kako su nezakonite poslove obavljali preko Gea Worlda, koji su vodili Moggijev sin Alessandro i Davide Lippi, sin bivšeg izbornika talijanske nogometne reprezentacije i prvaka svijeta Marcella Lippija. 

Pročitajte i ovo Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera

Optužnice su podignute protiv Luciana i Alessandra Moggia, Francesca Zavaglije, Riccarda Gallerija, Davida Lippija, Pasquala Galla, Francesca Ceravola i Luciana Gauccija. Pod istragom je bila i Chiara Geronzi, kćerka direktora Rimske banke, ali je njezin slučaj arhiviran.

Posrednička tvrtka Gea World, koja je zatvorena prošle godine kada je izbio cijeli slučaj 'calciopoli' o nogometu, lažiranju i
ucijenjivanju, prisiljavala je igrače da ih ona zastupa, te im jamčila da će igrati u dobrim klubovima, pa čak i u reprezentaciji. 

Marcello Lippi je odbacio bilo kakvu povezanost s poslovima svoga sina, čak je izjavio kako je sinu rekao da neće u reprezentaciju uzeti ni jednog igrača koga će on zastupati, pa bio i najbolji, kako se ne bi posumljalo u izbor reprezentativaca.

Navodno je Alessandro Moggi nagovarao igrače da ih zastupa njegov sin. 

Postoji i sumnja da je Gea World utjecala i na rezultate nekih
utakmica. Optužnica sve tereti za udruživanje radi financijskih
krivičnih djela i krivičnih djela prijetnje i nasilja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene