Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Optužen doktor kečera koji je ubio suprugu i sina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Phil Astin, osobni doktor hrvača Chrisa Benoita, koji je prije 10-tak dana ubio suprugu i 7-godišnjeg sina, a potom presudio i sebi, optužen je za protuzakonito propisivanje lijekova, uključujući Percocet, Xanax, Lorcet i Vicoprofen.

Iako još nije dokazano da su ubojstva supruge Nancy i 7-godišnjeg Daniela povezana s dužim periodom uzimanja nedopuštenih lijekova, jasno je da je ovisnost imala veliku ulogu pri Benoitovu 'slomu'. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Zlostavljanje u Srbiji Mučna svjedočanstva: Ako se žale na bol, vežu ih, ne daju im anesteziju - "Rodila sam mrtvorođenče. Sama, bez ikoga u blizini" Slika nije dostupna Ubio se još jedan američki kečer

Nevjerojatno je i to što je hrvač, dok je uzimao ogromne količine steroida, prošao test na droge World Wrestling Entertainmenta (WWE). 

"Na posljednjem testu 10. travlja bio je negativan", objavila je prošli tjedan u priopćenju WWE. 

No, dobro upućeni tvrde da je 'kvaka' u tome što testovi te organizacije dozvojavaju steroide i tablete protiv bolova ako su uredno prepisani od strane doktora. 

U optužnici protiv dr. Astina se kao primatelji lijekova za sada  navode samo inicijali O.G. i M.J. Benoitovi inicijali nisu na popisu, iako je Odjel za narkotike objavio da je hrvač bio ovisnik o anaboličkim sterioidima zahvaljujući 'pokvarenom' doktoru koji mu je svaka 3 do 4 tjedna prepisivao količinu dostatnu za 10 mjeseci.

"Dr. Astin je navodno lijekove prepisivao kao da su bomboni. Ovo bi trebala biti opomena svim 'pokvarenim' doktorima", rekao je jedan od istražitelja.

Benoit je godinama uzimao steroide u kombinaciji s tabletama  protiv bolova, antidepresivima i drugim lijekovima. Astin mu je godinama prepisivao testosteron, no nije želio reći, što mu je prepisao 22. lipnja kada ga je hrvač posljednji puta posjetio. Inače, istražitelji vjeruju da je upravo tog dana i ubio obitelj. 

>> Video: Poznati kečer ubio suprugu i sina, a potom i sebe 

>> Kečer zadavio suprugu i ugušio retardiranog sina

Policija istražuje i tvrdnje Jerryja McDevitta, odvjetnika WWE-a, koji je prošli tjedan rekao da su se Nancy i Chris svađali oko 7-godišnjeg Daniela koji je navodno bolovao od fragilnog X-sindroma, te da mu je Chris ubrizgavao hormon rasta jer je mališan bio patuljak. 

"Pojavile su se informacije koje su u suprotnosti s tvrdnjama da je Daniel Benoit bio bolestan. Obitelj to opovrgava, a ni u  liječničkom izvješću se ne spominje bilo kakvo fizičko ili mentalno oštećenje od ranije. Ni njegovi učitelji nisu spominjali takvo nešto, tek da je završio predškolsko obrazovanje i da je bio spreman za školu", rekao je državni odvjetnik Scott Ballard. 

Inače, uzimanje steroida, tableta protiv bolova i drugih lijekova povezuje se i sa smrću 60-tak hrvača mlađih od 45 godina, a koji su umrli u posljednjem desetljeću. Na popisu se nalaze i neki od Benoitovih prijatelja - Eddie Guerrero (38), Britanski Bulldog Davey Boy Smith (39), Mike "Johnny Grunge" Durham (39) i Brian Pillman (35). Istog vikenda kada je Benoit ubio svoju obitelj, njegov bivši timski partner Shane "Biff Wellington" Bower pronađen je mrtav u svojoj kući. Imao je samo 42 godine. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene