Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kineski nacionalni stadion, koga su zbog neuobičajenoga izgleda prozvali "Ptičje gnijezdo", bit će završen tek sredinom travnja ove godine, objavili su organizatori Olimpijskih igara u Pekingu.


Stadion od 91.000 mjesta trebao je biti završen još krajem prošle godine, potom je rok pomaknut na sredinu ožujka, a sada je došlo do nove odgode zbog izrade posebnih konstrukcija za spektakularne svečanosti otvaranja i zatvaranja Igara. 

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: 'Ptičje gnijezdo' prekriveno snijegom Slika nije dostupna FOTO: Spektakularno zatvorene Igre u Pekingu

"Stadion je praktički završen, no postoje tehnički razlozi zbog čega će radovi potrajati još barem mjesec dana. Svečanosti otvaranja i zatvaranja Igara tolikog su obima da je na stadionu potrebno izgraditi još nekoliko posebnih konstrukcija", kazao je glasnogovornik Igara Sun Weide.

Prvo službeno natjecanje na "Ptičjem gnijezdu" bit će atletski miting hodača 18. i 19. travnja, a krajem svibnja na tom stadionu će se održati veliki atletski miting.

Osim ceremonija otvaranja i zatvaranja Igara Nacionalni stadion će za vrijeme OI ugostiti sva atletska natjecanja, a na njemu će održati i finalna utakmica nogometnog turnira.