Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odbrojavanje do odluke o domaćinu EURA 2012.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas u 11:37 sati po hrvatskom vremenu dvanaestorica članova Izvršnog odbora UEFA-e u Cardiffu odlučit će tko će biti domaćin europskog nogometnog prvenstva 2012. godine, najvećeg sportskog događaja u povijesti UEFE i trećeg najvećeg sportskog spektakla na svijetu.

Podsjetimo, optimizam HNS-a splasnuo je nakon što je nekoliko dana prije konačne odluke talijanski list Corriere della Sera objavio članak u kojem prenosi mišljenje talijanskog izaslanstva u Cardiffu kako je zapravo već dogovoreno da se Italiji povjeri organizacija Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine.

Pročitajte i ovo Kune PRIOPĆENJE HNB-A Milijarde kuna još su uvijek kod građana, njihova zamjena od sredine travnja na novoj lokaciji Slika nije dostupna EURO 2012: Hrvatsko - mađarska kandidatura

Inače, jučer je nakon mjeseci priprema i rada, hrvatsko-mađarski tim u cardiffskoj gradskoj vijećnici održao 45-minutnu prezentaciju hrvatsko-mađarske kandidature za domaćinstvo Europskog nogometnog prvenstva 2012. pred članovima Izvršnog odbora UEFE. 

Glavnu riječ na prezentaciji imali su hrvatski i mađarski premijer dr. Ivo Sanader i Ferenc Gyurcsany, dok su predsjednici nogometnih saveza Hrvatske i Mađarske, Vlatko Marković i Istvan Kistelleki, samo pozdravili članove IO UEFE.

"Učinili smo sve da dobijemo domaćinstvo, te, zajedno sa mađarskim prijateljima, ne možemo sebi predbaciti da nismo učinili apsolutno sto posto dogovorenoga. Ako sutra pobijedimo, nećemo se kao domaćini osramotiti, a ako domaćinstvo dobiju drugi ne trebamo to shvatiti tragično i valja pokušati ponovno", kazao je nakon hrvatsko-mađarske prezentacije hrvatski premijer Ivo Sanader.

"Ako nakon ovakve prezentacije ne dobijemo Europsko prvenstvo, onda ga nećemo dobiti nikada", kazao je hrvatski nogometni izbornik Slaven Bilić,koji je, kao i ostatak hrvatsko-mađarske delegacije bio oduševljen prezentacijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene