Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nova afera u F1: Renault špijunirao McLaren?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još se nije slegla prašina oko McLarenove špijunaže Ferrarijeve tehnologije, a u Formuli 1 nova špijunska afera. Vodstvo bivšeg prvaka Renaulta FIA je pozvala na saslušanje zbog optužbe da u svom posjedu imaju McLarenovu tehničku dokumentaciju.

Međunarodni automobilistički savez (FIA) priopćio je kako je Renault optužen za nelegalno posjedovanje dokumenata i povjerljivih informacija McLarena u razdoblju od rujna 2006. pa sve do prošlog mjeseca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna F1: U Renaultu pronađena 33 dosjea s dokumentacijom McLarena? Slika nije dostupna F1: Alonsa ispitao talijanski tužitelj

McLaren je optužio Renault da posjeduje povjerljive podatke o njihovu bolidu, a do kojih su navodno došli nakon što je McLarenov bivši mehaničar Phil Mackereth prešao u momčad Renaulta. On je navodno sa sobom ponio podatke o McLarenovu sistemu ubrizgavanja goriva, menjaču, hidrauličkoj kontroli i ovjesu itd.. 

>> McLaren gubi bodove za 2007. i plaća kaznu od 100 milijuna dolara

>> Video: Sada McLaren optužuje Ferrari

Daily Mail prenosi kako su nezavisni istražitelji pronašli najmanje 7 disketa s podacima iz McLarena, a koje je u posljednjih godinu dana navodno koristilo nekoliko Renaultovih mahaničara. Renault je dao dozvolu da istražitelji provjere sva njihova računala. 

Saslušanje je zakazano je za 6. prosinca u Monacu. Optužba s kojoj su suočeni u Renaultu (koji je i 2005. i 2006. osvojio Konstruktorski naslov) identična je onoj s kojom se suočio McLaren prije nekoliko mjeseci. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene