Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački nogometni savez je objavio kako je broj registriranih nogometaša i nogometašica u Njemačkoj po prvi puta prešao brojku od šest i pol milijuna.


Prema statistici DFB-a, ukupno je registrirano 6.563.977 igrača i igračica u 25.856 klubova, po čemu je nogomet uvjerljivo najmasovniji i najpopularniji sport u Njemačkoj.

Vezani članci Mario Pašalić i njegova Marija (Foto: Instagram) Glamurozno vjenčanje na domaćem terenu: Hrvatski reprezentativac oženio se dugogodišnjom ljubavi! Slika nije dostupna Italiji zbog ubojstva vikend bez nogometa

U odnosu na prošlu godinu u Njemačkoj se nogometom bavi 74.000 osoba više, a u velikom rastu je broj nogometašica kojih je ukupno milijun, dok ih je prije deset godina bilo 775.000.

'Ovi sjajni podaci plod su ponajviše odličnih rezultata koje postiže naša muška i ženska reprezentacija. Milijuni mladih Nijemaca imaju za uzore naše najbolje nogometaše i nogometašice i taj trend će se zasigurno nastaviti, pogotovu ako Njemačka na skorašnjem EURU dogura daleko', kazao je predsjednik DFB-a Theo Zwanziger.