Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačka ima 6.5 milijuna nogometaša i nogometašica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački nogometni savez je objavio kako je broj registriranih nogometaša i nogometašica u Njemačkoj po prvi puta prešao brojku od šest i pol milijuna.

Prema statistici DFB-a, ukupno je registrirano 6.563.977 igrača i igračica u 25.856 klubova, po čemu je nogomet uvjerljivo najmasovniji i najpopularniji sport u Njemačkoj.

Pročitajte i ovo Screenshot Maksimir slavi Građani počeli prijavljivati potres u Zagrebu, a onda je stiglo objašnjenje koje nisu očekivali: "Nije potres..." Slika nije dostupna Mirovina nije opcija Najstariji britanski nogometaš poručio: Tražim novi klub, mogu ja unatoč tome što mi je 81!

U odnosu na prošlu godinu u Njemačkoj se nogometom bavi 74.000 osoba više, a u velikom rastu je broj nogometašica kojih je ukupno milijun, dok ih je prije deset godina bilo 775.000.

'Ovi sjajni podaci plod su ponajviše odličnih rezultata koje postiže naša muška i ženska reprezentacija. Milijuni mladih Nijemaca imaju za uzore naše najbolje nogometaše i nogometašice i taj trend će se zasigurno nastaviti, pogotovu ako Njemačka na skorašnjem EURU dogura daleko', kazao je predsjednik DFB-a Theo Zwanziger.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene