Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nikola Vujčić košarkaš godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikola Vujčić iz Maccabi Tel Aviva izabran je za košarkaša godine u prvom izboru čitatelja i suradnika web-portala 'košarka.hr', dok za košarkašicu sezone izabrana Anđa Jelavić iz Jolly JBS-a.

Čitatelji i suradnici 'košarke.hr' izabrali su najveću mladu nadu sezone, a to je Jure Lalić iz Zadra, dok je trenerom godine proglašen izbornik hrvatske reprezentacije i trener rimske Lottomatica Jasmin Repeša.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nikola Vujičić: 'Vratit ću se u reprezentaciju' Slika nije dostupna NBA: Juan Carlos Navarro u Memphis Grizzliesima

Izbor za košarkaša godine iskoristio je laureat Vujčić koji se osvrnuo na, prema njegovim riječima, 'medijsku hajku' koja se digla proteklih dana nakon njegove konačne odluke o neigranju za reprezentaciju na skorašnjem Europskom prvenstvu.

'Član sam reprezentacije od 1996., odigrao sam pet kvalifikacijskih ciklusa i na tri Europska prvenstva, a poziv za igranje u izabranoj vrsti nisam odbijao ni kada mi je bilo ugroženo zdravlje. Stoga sve ove neprimjerene medijske napade na mene i moju odluku o propuštanju Europskog prvenstva, i to od ljudi koji me ne poznaju i nikad me prije nisu kontaktirali, smatram potpuno neprimjerenima. Razlog mog odustanka je ispunjenje mog životnog sna i cilja, a to je igranje u NBA ligi. Tome sam podredio cijelu sljedeću sezonu u kojoj samo želim napredovati u onim segmentima koji mi nedostaju da bi postao NBA igrač. A igranje na Europskom prvenstvu ove godine se kosi sa tim mojim planovima', kazao je Vujčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene