Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA vraća staru loptu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NBA je odustala od uporabe nove lopte i od 1. siječnja 2007. u promet će se vratiti stari, kožni model.

NBA je poslala priopćenje svim klubovima, uz napomenu da će promjene trajati do kraja sezone 2006/2007. Predsjednik NBA lige Joel Litvin također je napisao kako tvrtka Spalding, inače dizajner oba modela, već ima u pripremi 450 komada novih, kožnih lopti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Aktualni NBA prvaci Lakersi priuštili pravi show svojim navijačima Slika nije dostupna Celebrity svita u Staples Centru Bieber podlegao Rihanninim čarima na All-Star utakmici!

Podsjetimo, ove je sezone, umjesto kožne, uvedena nova lopta od sintetičkih vlakana. 

"Reakcija igrača na novu bila je i više nego negativna i mi postupamo u skladu s tim", rekao je povjerenik za NBA, David Stern. 

"Svi Spaldingovi testovi pokazali su da je nova lopta pouzdanija od kožne, a statistika kaže i da se postiže više koševa uz bolji šut i da je smanjen broj izgubljenih lopti. Nama je, međutim, najvažniji stav igrača", objasnio je Stern.

Igrači su se još od priprema žalili na novu loptu - da se drugačije ponaša, da od parketa i obruča nepredvidljivo odskače, te kako je sintetički materijal štetan za njihove ruke.

Igrači loptu nikada nisu prihvatili loptu, stalno su je kritizirali, a 1. prosinca su najavili i pravne korake da se promijeni lopta. Vijest o povratku kožne lopte naišla je na opće odobravanje. 

 "Da bi liga bila uspješna, igrači moraju biti zadovoljni. A košarka je za nas od najveće važnosti", riječi su NBA zvijezde LeBrona Jamesa, jednog od kritičara nove lopte. 

"Možete nam mijenjati dress code, skratiti hlačice ili slično, no kada nam uzmete našu loptu, to nije promjena koju možemo prihvatiti.", dodao je LeBron. 

"Sada se možemo skoncentrirati na ono za što smo ovdje, a to je košarka.", kratko je komentirao igrač Miami Heata Dwyane Wade. 

NBA i Spalding najavili su da će nastaviti s testiranjima, baš kao i s radom na poboljšanju lopte.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene