Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: Utah i dalje na vrhu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Košarkaši Utah Jazza i dalje su vodeća momčad NBA lige nakon što su na svom parketu sa 101-88 svladali Milwaukee Buckse, te stigli do 15. pobjede iz 19 ovosezonskih dvoboja.

Jazz je bez većih problema i po drugi put ove sezone nadvisio Buckse, u trećoj četvrtini domaćin je imao i 28 koševa prednosti, a ključ pobjede je bio u zaustavljanju jednog od najboljih strijelaca lige Michaela Redda koji je u drugom poluvremenu ubacio tek dva od svojih 18 koševa. Carlos Boozer (30, 13 skokova) najbolji kod pobjednika, a Charlie Bell (23) kod poraženih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NBA: Orlando ponovno dobio Boston Celticse Slika nije dostupna NBA: Boozer proslavio rođendan sjajnom igrom

Priliku u ovoj utakmici dobila su i jedina dva hrvatska košarkaša u NBA ligi ove sezone, Gordan Giriček je za Utah za osam minuta ubacio četiri poena uz šut iz igre 2-3, dok je Damir Markota u dresu Milwaukeea na parketu proveo četiri minute i postigao dva koša, oba iz slobodnih bacanja, uz dva skoka.

Orlando Magic zabilježio je još jednu pobjedu na gostovanju svladavši u Sacramentu domaće Kingse sa 92-89, te i dalje sigurno drži vodeću poziciju u Istočnoj konferenciji. Pobjedu Magicu osigurao je Jameer Nelson tricom 1.7 sekundi prije kraja. Dwight Howard (18, 16 skokova) nastavlja s izvrsnim partijama u dresu Orlanda, dok je Mike Bibby (19) bio prvo ime Kingsa.

Niz pobjeda Dallas Mavericksa zaustavio se na 12, a prekinuli su ga Washington Wizardsi koji su bili bolji sa 106-97. Konačni rezultat ne pokazuje pravu sliku događanja na parketu u Washingtonu, jer su domaći u trećoj četvrtini imali i 31 poen prednosti. Gilbert Arenas (38, 8 asistencija) i Antawn Jamison (20, 12 skokova) predvodili su Wizardse, a Dirk Nowitzki (27, 9 skokova) Mavse.

Los Angeles Lakersi svladali su Indiana Pacerse sa 101-87, ali su možda na neko vrijeme ostali bez Kobea Bryanta. Prva zvijezda Lakersa postigla je 21 koš prije no što je početkom treće čertvrtine odšepala s terena zbog ozljede gležnja, te je njegov nastup u sljedećoj utakmici upitan. Bryantovu ulogu do kraja dvoboja preuzeo je Lamar Odom (15, 13 skokova), dok je Pacerse predvodio Jermaine O'Neal (18, 11 skokova).

San Antonio Spursi razvalili su Golden State Warriorse sa 129-89 u utakmici u kojoj je čak osam njihovih igrača postiglo dvoznamenkasti broj poena, najviše Brent Barry 18. Anthony Robertson (21) najbolji kod blijedih Warriorsa. 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene