Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Trener New York Knicksa Isiah Thomas verbalno je seksualno uznemiravao bivšu direktoricu marketinga Anuchu Browne Sanders", odlučila je jučer porota u New Yorku i Sandersovoj dodijelila 11,6 milijuna dolara odštete.


44-godišnja Browne Sanders je u Knicksima zarađivala 260.000 dolara godišnje. Uvrede su, kako je rekla, započele još 2004. kada je Thomas došao na mjesto predsjednika kluba. Žalila se Upravi u nekoliko navrata, no po tom pitanju nije učinjeno ništa. Nakon što je priprijetila tužbom, Knicksi su je suspendirali i na kraju u veljači 2006. i otpustili. 

Vezani članci Dorothea Fletcher Diva podigla tužbu protiv 50 godina mlađe kolegice jer joj previše nalikuje, vidite li i vi toliku sličnost među njima? Slika nije dostupna Najveća tužba u povijesti: Traži čak 2 kvintilijarde dolara!

Sandersova je pravdu odlučila potražiti na sudu. Podnijela je tužbu protiv Thomasa (koji ju je prema njezinim izjavama nazivao kučkom i kurvom, a navodno ju je i mamio u krevet), ali i Knicksa koji nisu reagirali na njezine pritužbe iako se opetovano žalila na Thomasovo ponašanje. Zatražila je 10 milijuna dolara odštete.

Nakon suđenja koje je trajalo samo tri tjedna porota je odlučila da je bivša košarkašica otpuštena radi osvete, a ne kako su tvrdili MSG i Dolan, zbog nekompetenosti i uplitanja u istragu vezanu za njezine pritužbe o seksualnom uznemiravanju.

Plaćanje odštete neće ići iz džepa optuženog trenera, već će ju 'podijeliti' vlasnik kluba Madison Square Garden (8,3 milijuna) i čelnik Knicksa James Dolan (3 milijuna), jer su, prema odluci porote, dozvolili stvaranje "neprijateljskog radnog okruženja". 

"Ovo što sam ovdje postigla, učinila sam radi svih žena u SAD-u", rekla je Browne Sanders ispred sudnice nakon što je određena visina odštete. 

46-godišnji Thomas, također bivši košarkaš, i dalje inzistira da je nevin i najavljuje žalbu na presudu. 

"Žalit ću se jer sam nevin. Vrlo nevin. Nisam učinio stvari za koje me je optužila. Jako sam razočaran odlukom porote", rekao je Thomas nakon izlaska iz sudnice, iako porotnici nisu odlučili da on isplati odštetu bivšoj direktorici. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju