Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: 1200-ta pobjeda Pata Rileya

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Košarkaši Miami Heata pobijedili su na gostovanju kod LA Clippersa sa 100:94, a trener momčadi s Floride Pat Riley proslavio je svoju 1200-tu pobjedu u NBA ligi, ne računajući doigravanja.

Riley je od svih trenera u povijesti NBA-a "najbrže", nakon 1842 utakmice, došao do 1200 uspjeha, a karizmatični trener koji je Lakersima omogućio četiri naslova prvaka u osamdesetima, pridružio se elitnom trenerskom klubu u kojem su još samo Lenny Wilkens i Don Nelson.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozivao na fizioterapiju Nogometni trener godinama silovao tinejdžere: Dovodio ih u stan i napastovao na stolu za masažu Geert Wilders Završili parlamentarni izbori Antiislamski i antieuropski populist mogući novi premijer zemlje tulipana: "Nizozemska će biti vraćena Nizozemcima, tsunami azila i migracija bit će obuzdan"

"Ovo je jedna od utakmica koju ću pamtiti. Prvih 600 pobjeda ostvario sam upravo ovdje u Los Angelesu, a mojih 1200 pobjeda ne bi bilo bez sjajnih igrača koje sam vodio tijekom svih ovoh godina. Naravno, Dwyane Wade je jedan od njih, bez obzira što on misli da sam prestar", kazao je slavljenik.

Osmijeh je Rileyu omogućio upravo Dwyane Wade, koji je sa 35 poena i 10 asista dominirao dvobojem, u kojem je Heat došao do tek pete pobjede u sezoni i zaustavio niz od pet poraza. U LA-u Miami nije imao raspoloženog Shaquillea O'Neala, koji je dvoboj završio sa svega osam poena, ali su Clippersi u groznoj formi jer su ubilježili osam poraza u zadnjih devet dvoboja.

Toronto Raptorsi su pobijedili Houston Rocketse (93:80), a vodio ih je oporavljenik od ozljede Chris Bosch (21,10 skokova). Tracy McGrady (23) i Kinez Yao Ming (15) ipak nisu dali dovoljno da favorizirani Houston izbjegne poraz.

Lakerssi su sa 123:113 slavili protiv Golden State Warriorsa uz 28 koševa Kobea Bryanta, dok su New Orleans Hornetsi bili bolji od Seattle SuperSonicsa (91:88). Junak tog dvoboja bio je Chris Paul (29,10 asista), dok je Sonic Kevin Durant (23) najavio da je sigurni "rookie-godine".

Washington Wizardsi su slavili protiv New Jersey Netsa (104:89), a Jason Kidd je u porazu uspio doći do 93. "triple-doublea" u karijeri.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene