Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Navijači kamenjem i bakljama gađali Nogometni savez BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki broj nogometnih navijača prosvjedovao je danas pred sjedištem Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu, a zbog nasilja koje je izbilo morala je interevenirati i policija.

Na poziv navijačkih udruga te nekih nevladinih organizacija pred zgradom NS BiH točno u podne okupilo se, prema procjenama, više od dvije tisuće ljudi.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Slika nije dostupna Otkaz izborniku BiH

Oni su uzvikivali parole protiv aktualnog vodstva NS BiH vrijeđajući pri tom članove Izvršnog odbora i tražeći njihove trenutačne ostavke.

Na sjedište NS BiH iz mase je bacano kamenje te nekoliko zapaljenih baklji. Policija je privela nekoliko najagresivnijih izgrednika.

Navijači tu na ovaj način izražavali ogorčenje nedavnom odlukom vodstva NS BiH da s mjesta izbornika nogometne vrste smjene Mehu Kodru.

Izvršni odbor NS BiH smjenio je Kodru prije sedam dana nakon što je on odbio voditi najbolje nogometaše na prijateljsku utakmicu u Iran koju je, bez njegova znanja i konzultacija, dogovorio glavni tajnik NS BiH Munib Ušanović.

Mediji su ocijenili kako je ovime dugogodišnja kriza nacionalnog nogometa u BiH dosegnula vrhunac, a sam Kodro je izjavio kako je jedini izlaz za spas bosanskohercegovačkog nogometa smjena na čelu nacionalnog saveza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene