Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Napoli i Genoa izborili povratak u Seriu A

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Juventusa plasman u prvu talijansku nogometnu ligu izborili su Genoa i Napoli. U susretu posljednjeg, 42. kola Serie B, Genoa i Napoli su u međusobnom susretu odigrali 0:0 što je bilo dovoljno da se obje momčadi plasiraju u viši rang natjecanja.

Juventus je usprkos domaćem porazu od Spezie (2:3) osvojio prvo mjesto sa 85 bodova, Napoli je drugi sa 79 bodova, dok je Genoca zaključila natjecanje na trećem mjestu sa 78. bodova. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Serie A: Pobjeda Fiorentine, Juve i Sampdorija remizirali Slika nije dostupna Juventus na San Siro prvi put bez navijača, uvode se ID kartice

Direktan plasman u prvu ligu izborile su prve dvije momčadi (Juve i Napoli), dok je trećeplasirani trebao iću u dodatne kvalifikacije. Međutim, prema propisima Serie B ukoliko trećeplasirana momčad ima deset i više bodova od momčadi na četvrtom mjestu nema dodatnih kvalifikacija i trećeplasirani direktno ulazi u viši rang. 

Genoa je sezonu zaključila sa 10 bodova više od Piacenze i zbog toga direktno odlazi u Serie A. Piacenza je u zadnjem kolu igrala 1:1 protiv Triestine na svom travnjaku, a da je izborila pobjedu održale bi se kvalifikacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene