Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najbolja indijska tenisačica ne želi nastupati u domovini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolja indijska tenisačica Sania Mirza odlučila je više ne nastupati na turnirima u domovini zbog neprestanih prijetnji i uvreda radikalnih muslimanskih skupina, kao i strogih indijskih zakona zbog kojih se čak našla i na sudu.

21-godišnja Mirza je prva indijska tenisačica koja je osvojila WTA turnir i druga je najpopularnija sportska osoba u Indiji iza igrača kriketa, no već godinama ima velikih problema kada igra u Indiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oliver i Gibonni također u Makedoniji Severina će 'isprazniti blagajnu' Kumanova Slika nije dostupna 'Gotovčevi', večeras u 21 sat Simona Anti: Ti si bog i batina, a ja služavka!

"Svaki puta kada igram u Indiji pojavljuju se problemi, kao da nikome nije važan moj sportski rezultat, već se gleda kako se odijevam, kako se ponašam za vrijeme izvođenja himne i štošta drugoga. Umorna sam od svega i sljedećeg mjeseca neću igrati u Bangaloreu, kao ni za indijsku Fed Cup reprezentaciju. Možda je došlo vrijeme da se odmorim od Indije i da se Indija odmori od mene", kazala je 29. tenisačica svijeta, koja je ujedno trenutno i najbolja azijska tenisačica.

Mirza je nedavno novinarima kazala kako je razmišljala o prekidu karijere, pogotovu nakon što je optužena za nepoštivanje indijske zastave na turniru u Australiji. U indijskim novinama je izašla fotografija Sanie Mirze kako kako sjedi sa nogama na stolu, a iza nje je bila indijska zastava. Iako je poza bila sasvim slučajna, Mirza je zbog toga došla i na dnevni red jednog indijskog suda zbog nepoštivanja državnih obilježja.

Još gore je bilo u prosincu 2007. kada se morala ispričati muslimanima jer je snimala reklamu ispred džamije, a nakon toga je primila veliki broj mailova jer se navodno zalagala za predbračne seksualne odnose.

Prije tri godine muslimanski klerici su izrekli "fatvu" protiv Mirze zbog nošenja hlačica na teniskim mečevima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene