Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Nadia Comaneci u knjizi rekorda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najboljih gimnastičarki svih vremena Rumunjka Nadia Comaneci (46) primljena je u Akademiju svjetskih rekorda (World Records Academy) u Miamiu.

Comaneci je primljena u Akademiju kao rekorderka po broju najvećih ocjena ostvarenih na jednim olimpijskim igrama. Comaneci je na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976. godine, kada je imala 14 godina, dobila sedam maksimalnih ocjena (10). Zanimljivo, prije njezina nastupa u Montrealu niti jedan gimnastičar niti gimnastičarka u povijesti OI nisu dobili ocjenu 10.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obje prešle stotu Najstarije sestre na svijetu - zajedno imaju 213 godina Slika nije dostupna Prvi put ikada za jednu hrvatsku televiziju Ekskluzivno: Legendarna Nadia Comaneci progovorila za Red Carpet

"Ponosna sam što će moje ime stajati u knjizi rekorda i što me ljudi nakon toliko godina nisu zaboravili," kazala je Nadia Comaneci koja je 1989. godine pobjegla iz domovine u SAD gdje i danas živi. Nakon pada rumunjskog diktatora Nicolae Ceausescua vraćena joj je i rumunjska putovnica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene