Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na Bilićev posao pretendiraju i Ivanković i Kranjčar!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prihvati li Slaven Bilić ponudu nekog od stranih klubova bit će to prvi put da jedan izbornik svojevoljno napusti klupu hrvatske nogometne reprezentacije. Proteklih se dana naveliko piše o njegovom odlasku, kao i o navodnim propustima HNS-a da mu na vrijeme ponudi novi ugovor ne bi li ga zadržali barem do Svjetskog prvenstva.

Sve je to očigledno bilo previše za predsjednika HNS-a Zlatka Markovića, koji je u telefonskom razgovoru s Mirjanom Hrgom potpuno izgubio živce.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bilić: Hrvatsku će protiv Poljske voditi Dario Šimić Slika nije dostupna Mani Gotovac oduševljena Bilićem!

'Svima nam je stalo da Bilić ostane, ali teško je reći hoće li se to i ostvariti', izjavio je isprva mirno Marković. 

Pitanje ima li Savez dovoljno novca i volje da ga zadrži na klupi reprezentacije Markovića je već veoma iznerviralo.

'To se vas ne tiče, pustite vi te vaše priče. Nudimo mu onoliko koliko možemo, ali kao prvo potrebno je da gospodin dođe na sastanak i kaže što on zapravo traži', počeo je vikati Marković. 

No pitanje kako će Bilić znati što da traži kad je njegova godišnja plaća 60 tisuća eura, a svojedobno je Trapattoniju nuđeno navodno čak milijun eura, predsjednika HNS-a potpuno je izbacilo iz takta. 

'Odakle vi to znate kad vi nemate pojma o nogometu. Ja sam 12 puta sklapao ugovore kao trener i 6 puta s veličinama poput Ćire Blaževića i vrlo dobro znam tko nudi i tko odlučuje', vikao je Marković ne dozvoljavajući uopće postavljanje novog pitanja. 

Na kraju se ipak malo smirio te rekao kako će Izvršni odbor biti taj koji će donjeti odluku o tome tko će i pod kojim uvjetima biti izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. 

'Gospodin je pozvan na razgovor u Savez i o svemu ćemo razgovarati', rekao je Marković misleći na Slavena Bilića.

Zlatko Kranjčar smatra kako je Marković pod velikim medijskim pritiskom, ali slaže se da je Biliću ugovor već davno trebao biti ponuđen.

'Nervozan je zato jer je medijski stvarno potrošeno puno tinte oko ugovora. Mislim da je Marković trebao ponuditi ugovor Biliću već davno, jer kad se napravi takav rezultat kao što ga je napravio Bilić, uopće nije trebalo doći do ovakve situacije i atmosfere nesigurnosti i Biliću i Savezu i samoj reprezentaciji', kaže Kranjčar.

No za klupu izbornika već se, unatoč tome što je nakon odlaska iz Dinama govorio kako je isključivo usmjeren na posao u inozemstvu, nudi Branko Ivanković.

'Ja sam izjavio kako imam sve bitne preduvjete da budem izbornik. Četiri puta sam bio predložen za tu funkciju. Sada kada postoje naznake da Bilić odlazi ponovno se spominje moje ime kao potencijalnog kandidata', kaže Branko Ivanković.

Ivanković kaže da ne vjeruje u spekulacije prema kojima je izgledno da on na klupi zamjeni Bilića, jer Marković na tom mjestu želi nekoga tko mu je skloniji od sadašnjeg izbornika. 

Kranjčar je također nadodao kako vjeruje da Marković zaista čeka odluku Izvršnog odbora HNS-a, jer on uvijek čeka upravo to.

'Tako je bilo i kad sam ja odlazio s klupe reprezentacije. Marković mi je dao podršku, ali je odbor pokazao palac dolje i to je bilo to', izjavio je Kranjčar.

Kranjčar je također izjavio kako trenutačno ne razmišlja o mogućnosti da ponovno postane izbornik, jer je skoncentriran na rad u svom klubu kojeg želi uvesti u prvu ligu. No nakon europskog prvenstva, kada bi mu to netko ponudio, nikad se ne zna, kaže Zlatko Kranjčar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene