Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mourinho najbolje plaćeni trener u Europi, slijedi ga Mancini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijan Roberto Mancini pobijedio je svog sunarodnjaka Carla Ancelottija i trenutačno je drugi iza Portugalca Josea Mourinha na listi najbolje plaćenih europskih trenera.

Kako piše "La Gazzetta dello Sport", trener talijanskog prvaka Intera Roberto Mancini zarađuje najviše od kolega iz Serie A - on će do 2011. primati godišnje 5 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mancini i ten Cate bez posla Slika nije dostupna Mancini sigurno odlazi, Mourinho ipak dolazi?

Milanov trener Ancelotti, koji je osvojio dva naslova prvaka Europe u posljednjih 5 godina, potpisao je ove godine 4.5 milijuna eura vrijedan ugovor do 2010., što je dvostruko više od 2 milijuna koliko dobija Romin trener Luciano Spalletti.

5.5 milijuna koliko zarađuje Mourinho kao trener Chelsea čini ga najbolje plaćenim trenerom u Europi, ali bi Mancini mogao dosegnuti 6 milijuna zahvaljujući klauzuli ugovora da će mu se povećati plaća ako Inter osvoji neki nacionalni ili kontinentalni naslov.

Bivši trener Chelsea Claudio Ranieri zarađuje 1.5 milijuna u Juventusu isto kao i Cesare Prandelli u Fiorentini, dok Torino plaća Waltera Novellina 1 milijun.

U engleskom prvenstvu veteran Manchester Uniteda Alex Ferguson i Arsenalov Arsene Wenger slijede Mourinha s 4 milijuna eura, jednako koliko prima i Realov novi trener Bernd Schuster koji je u španjolskoj ligi "jači" od Barceloninog Franka Rijkaarda.

Plaće trenera su manje u Bundesligi gdje je najbolje plaćeni trener Ottmar Hitzfeld koji zarađuje 2 milijuna u Bayern Muenchenu. U francuskoj ligi prvak Olympique Lyon plaća svog trenera Alaina Perrina 1.8 milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene