Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Materazzi objavljuje knjigu o svađi s Zidaneom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon francuske hit-pjesme, viceva, video-igrica i oglasa, najpoznatiji udarac glavom svih vremena sad će dobiti još jedan medijski izraz - knjigu, u kojoj je talijanski branič Marco Materazzi nabrojao 249 rečenica koje je mogao reći kapetanu francuske nogometne reprezentacije Zinedineu Zidaneu da bi izazvao njegov gnjev i udarac glavom u prsa u finalu posljednjeg Svjetskog prvenstva.

Knjiga nosi naziv "Što sam zapravo rekao Zidaneu", a Materazzi o njoj piše u kolumni na internetskoj stranici talijanskog sportskog dnevnika Gazzette dello Sport.

Pročitajte i ovo Stipo Mlinarić pitao i premijera Mlinarić ljut zbog knjige: "Pustio sam dva dana da vidim hoće li itko reagirati" Isaac Herzog, predsjednik Izraela Otkrio u intervjuu VIDEO Na tijelu mrtvog borca Hamasa pronađena knjiga Mein Kampf: "Proučavao je Hitlerovu ideologiju da mrzi i ubija Židove"

"Kao što ćete vidjeti, dragi čitatelju, učinilo mi se zabavnim
istražiti apsurdnost cijele stvari", kaže Materazzi.

Knjiga na stotinu stranica donosi 249 rečenica, većinom smiješnih, među kojima je i ona koju je stvarno rekao i kojom je izazvao Zidaneov "ulični" odgovor.

Bivši se francuski kapetan osramotio u posljednjoj utakmici karijere kad je, nekoliko minuta prije kraja finalne utakmice SP-a u Njemačkoj, na Materazzijevu verbalnu provokaciju odgovorio tako što mu je prišao i čelom ga udario u prsa. 

Talijanski branič pao je "kao pokošen", Zidane je isključen, a Italija je na kraju postala prvakom svijeta boljim izvođenjem udaraca s 11 metara.

FIFA je provela i istragu tijekom koje je utvrđeno da je Talijan
Zidaneu u ne baš lijepom kontekstu spominjao sestru, što Francuz alžirskog podrijetla nije mogao otrpjeti, a osim stvarnih riječi koje su bile povod udarcu, Materazzi u knjizi donosi još mnoge izmišljene.

Pitanje upućeno Zidaneu - "Hej, gdje je zapravo sternum (prsna
kost)?" - jedna je od rečenica za koju Materazzi u šali tvrdi da je
mogla isprovocirati jednog od najboljih svjetskih nogometaša svih vremena.

"Zinedine, što smjeraš? Još niste izgubili... a ti si već obrijao
glavu", drugi je primjer izmišljene rečenice iz knjige.

Gazzetta je objavila da će Materazzi sav prihod od knjige, koja će se uskoro početi prodavati po cijeni od 10 eura (75 kuna) po primjerku, donirati UNICEF-u.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene